Gemeente Bussum

Laatste oproep Ruimtelijke Kwaliteitsprijs

Parklaan 38.JPG

U kunt tot 31 maart projecten voor de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs voordragen. Het doel van deze prijs is het bevorderen van de kwaliteit van de gebouwde omgeving en de openbare ruimte en het stimuleren van de betrokkenheid van inwoners en organisaties van Bussum bij de kwaliteit van hun omgeving. De Ruimtelijke Kwaliteitsprijs 2005 zal eind mei worden uitgereikt.

De prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt. Zowel bouwplannen als plannen voor inrichting van de openbare ruimte kunnen voor deze prijs in aanmerking komen. In 2005 zal de prijs worden toegekend aan de architect/ontwerper van een reeds gerealiseerd bouwplan. De Ruimtelijke Kwaliteitsprijs bestaat uit een geldprijs, die bijeen is gebracht door de gemeente Bussum en enkele Bussumse woningcorporaties. Een onafhankelijke jury beslist over de projecten die worden voorgedragen.

Voorwaarden

De bouwplannen die worden voorgedragen als kanshebber voor de prijs, moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:


* Het bouwplan moet een aantoonbare verbetering opleveren voor de ruimtelijke kwaliteit van straat, buurt of wijk in de gemeente Bussum

* Het moet gaan om een hoofdgebouw, bijgebouw of aanbouw dat vanaf de openbare weg zichtbaar is

* Zowel woningen, bedrijven/kantoren als openbare gebouwen (scholen, welzijnscentra e.d.) komen in aanmerking

* Het bouwplan moet in de afgelopen twee jaar zijn gerealiseerd

Een aanvraag indienen
Aanvragen voor de Ruimtelijke Kwaliteitsprijs kunnen worden ingediend door elke inwoner van Bussum en door de ambtelijke secretaris van de jury, een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Inrichting van de gemeente Bussum. De aanvragen moeten voorzien zijn van een motivering en worden gericht aan de Jury Ruimtelijke Kwaliteitsprijs Bussum, p/a Gemeente Bussum, t.a.v. mevrouw V. Meijer, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum. De uiterste inzenddatum is 31 maart 2005.