Gemeente Bussum

Boten voor slachtoffers tsunami

bootje.jpg

Na de natuurramp in Zuidoost Azië heeft de gemeente Bussum, in navolging van diverse Nederlandse gemeenten, per inwoner één euro beschikbaar gesteld. Voor deze 31.000 is nu een passende bestemming gevonden.

Visserijproject in Zuid- India

In de westelijke kustprovincie Karanataka moet hulp worden geboden aan gezinnen die door de ramp alles kwijt zijn geraakt. Voor de bijdrage van Bussum kunnen tien boten worden aangeschaft, inclusief netten en 10 PK buitenboordmotoren. Voor iedere boot worden vijf vissersgezinnen verantwoordelijk gesteld. Gezamenlijk krijgen zij daarnaast nog de zorg voor een gezin van een tsunami-weduwe'. In totaal kunnen dus zes gezinnen per aangeschafte boot worden geholpen.

Wilde Ganzen

De Wilde Ganzen zijn bereid de Bussumse bijdrage te verhogen met 30%, waardoor nog drie boten extra kunnen worden aangeschaft. Het totaal komt dan op dertien boten, waarmee 78 gezinnen weer aan hun toekomst kunnen bouwen.

Verantwoordelijk voor de uitvoering van het project is een in het gebied werkzame organisatie, onder voorzitterschap van de aartsbisschop van Bengalore. Het project zal uiterlijk 31 december 2005 worden afgerond. Daarover zal via De Wilde Ganzen verslag worden uitgebracht aan de gemeente Bussum.