Gemeente Bussum

Unieke appartementen in Vredekerk

Vredekerk.JPG

In de Vredekerk aan rotonde de Clinge worden op dit moment 18 unieke appartementen gebouwd. Het zijn huurwoningen die door woningcorporatie Dudok Wonen worden verhuurd. Het is dus op deze manier ook voor huurders mogelijk om in een bijzonder gebouw als een kerk te kunnen wonen.

De bouwwerkzaamheden zijn mei vorig jaar begonnen. De buitenkant van de kerk is prachtig opgeknapt en binnenin is er door de hele kerk heen een stalen frame aangebracht, die het raamwerk vormt voor de appartementen. De kerk krijgt twee ingangen, waarvan een naar de ondergrondse parkeergarage onder de binnentuin leidt. Bij deze ingang bevindt zich ook een lift en camera's. Alle appartementen worden uitgerust met een warmteterugwinsysteem. Dit houdt in dat alle lucht wordt gerecycled zodat de bewoners besparen op hun stookkosten.

De helft van de appartementen krijgt een sociale huurprijs waardoor de bewoners voor huursubsidie in aanmerking kunnen komen. De appartementen met één slaapkamer zullen 413,- per maand gaan kosten en de twee grootste onder de kap van de kerk zullen worden verhuurd voor 860,- per maand. De huurprijs van de rest van de appartementen zal tussen deze twee bedragen in liggen.

Het torenappartement is een hele bijzondere. Het is ongeveer 125 vierkante meter groot, verspreid over vijf verdiepingen. Alle kamers zijn via trappen met elkaar verbonden. De entree, keuken en badkamer bevinden zich niet in de toren, maar in de kerk zelf. In de bovenste kamer is het uitzicht prachtig. Dit appartement moet 900,- per maand opleveren en is duidelijk voor een liefhebber bedoeld.

Volgens de planning worden de appartementen in juni opgeleverd.