Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Leuke opsteker voor Inge de Bruijn Sportfondsenbad: Keurmerk 'Veilig & Schoon' voor zwembad

BARENDRECHT (donderdag 17 maart 2005) - Het Inge de Bruijn Sportfondsenbad in Barendrecht heeft van de Stichting Zwembadkeur te horen gekregen dat het zwembad in aanmerking komt voor het Keurmerk 'Veilig & Schoon'. De Barendrechtse wethouder Ett Schoehuizen (sport-zaken) zal maandag 21 maart de bijbehorende plaquette onthullen. Dat gebeurt in het bijzijn van onder meer John van den Burg en Anja Haagsma (respectievelijk manager en directeur van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad). Het Keurmerk 'Veilig & Schoon' bestaat sinds 2001. Sindsdien zijn 26 van de 84 Sportfondsenbaden in Nederland voorzien van het keurmerk.

Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan wet- en regelgeving. Daarnaast stelt de consument steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden bieden. Met de introductie van het Keurmerk 'Veilig & Schoon' heeft de zwembadbranche in 2001 zelf het initiatief genomen voor verdere kwaliteitsverbetering. Het keurmerk is een niet-verplichte regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daar bovenop een aantal extra kwaliteitseisen. Bij het al dan niet toekennen van het keurmerk let de Stichting Zwembadkeur onder andere op legionellapreventie en op het naleven van allerlei wetten en regels ten aanzien van milieubeheer, ARBO en attractie- en speeltoestellen. Met het behalen van het Keurmerk 'Veilig & Schoon' toont het management van het Inge de Bruijn Sportfondsenbad aan dat de bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en dat deze door de medewerkers goed worden nageleefd en uitgevoerd. Meer informatie over het Keurmerk 'Veilig & Schoon' is te vinden op internet: www.zwembadkeur.nl of www.sportfondsen.nl.


1,2 miljoen bezoekers
Het Inge de Bruijn Sportfondsenbad bestaat nu bijna zes jaar. In 1999 werd het geopend onder de naam 'Carnissebad'. En op 2 september 2004 werd het Barendrechtse zwembad omgedoopt tot 'Inge de Bruijn Sportfondsenbad'. Dit naar aanleiding van de prima prestaties van de Barendrechtse zwemster Inge de Bruijn bij de Olympische Spelen in Athene. In krap zes jaar ontving het Barendrechtse zwembad ruim 1,2 miljoen bezoekers, waarvan 235.694 in het topjaar 2004.

Noot voor de pers,