Politie Zeeland


---


R-1450-2005 Onder invloed

Op de Guido Gezellestraat in Terneuzen is donderdag om 01.30 uur een 32-jarige automobilist uit Pinsk (Wit Rusland)aangehouden.
Hij werd opgemerkt omdat hij zonder verlichting reed. Bij aanhouding bleek dat hij onder invloed van alchol verkeerde. Hij had 2½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een dagvaarding.
Op het Schoolplein in Lewedorp is donderdag om 00.30 uur een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele aangehouden.
Hij was onder invloed van alcohol en ontving een rijverbod van 4 uur plus een proces verbaal.


O-1451-2005 Bromfietser veroorzaakt aanrijding en gaat er vandoor

Woensdagmiddag rond 17.45 uur is op de kruising Scheldestraat / Zuidvlietstraat in Goes een onbekend gebleven jongeman tegen een auto aangereden en heeft daarna, met achterlating van zijn bromfiets en zonder zijn identiteit door te geven, de plaats van het ongeval verlaten.
De bromfiets is in beslaggenomen. De bumper van de auto is beschadigd.


W-1452-2005 Agressie in het verkeer

Woensdagavond rond 21.00 uur is op de Vlissingseweg in Middelburg een 27-jarige Vlissingse automobiliste door een onbekend gebleven automobilist aangereden en bedreigd.
De onbekende automobilist reed heel dicht achter haar, haalde haar links en rechts in waarbij hij ook haar auto raakte. Ze schrok hier erg van, kwam in de berm terecht en kwam tot stilstand op de linkerbaan.
Bij de stoplichten werd ze werderom geconfronteerd met de onbekende bestuurder. Hij stapte uit zijn auto en uitte bedreigende taal. Daarna vervolgde hij zijn weg.

O-1453-2005 Eenzijdig ongeval Tholen
Op de Oud Vossemeersedijk in Tholen vond donderdag om 09.32 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Tholen raakte door een stuurfout de macht over het stuur kwijt en belandde daarna in de sloot.
De bestuurder liep wat snijwondjes op maar kon deze laten behandelen door een plaatselijke arts.
Zijn auto is zwaarbeschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.