Ingezonden persbericht


Versterking van document management propositie

NRG Benelux neemt Swets Farrington over

's-Hertogenbosch/Haarlem, 17 maart 2005 - NRG Group Plc en Swets Farrington hebben overeenstemming bereikt over een overname. De in Haarlem en Lisse gevestigde specialist in input en document management met circa honderd medewerkers gaat in zijn geheel over naar NRG Benelux. NRG Benelux is ook bekend onder de merknamen Nashuatec en Rex-Rotary. Swets Farrington, met een jaaromzet van EUR 12 miljoen, was onderdeel van het Swets Zeitlinger concern. NRG Benelux realiseert met ruim 1.450 medewerkers in de Benelux een jaaromzet van EUR 258 miljoen (2004).

Met het nieuwe bedrijfsonderdeel aan boord - de naam wordt NRG Farrington B.V. - realiseert NRG Benelux een belangrijke versterking van haar positie in document management. Swets Farrington heeft ruim dertig jaar expertise met document management (en input management in het bijzonder) en bouwde in die tijd een uitstekende reputatie op in onder meer de financiële sector en de gezondheidszorg. Niet voor niets geldt Swets Farrington als een ijzersterke marktspeler, die met succes het koploperschap claimt op wat zij 'Invoermatica©' noemt: het terrein van de geautomatiseerde en intelligente data en document entry.

De acquisitie van Swets Farrington betekent voor NRG Benelux een serieuze versterking van haar leidende positie in documentproductie en -beheer. De overname past in de ontwikkeling van de traditionele levering van copiers naar een speler die de markt ondersteunt in zowel input- als throughput- en output-aspecten van document management.
De acquisitie is ook uniek omdat zich tot dusver op deze markt weinig overnamekansen voordeden. Swets Farrington was ook bij verschillende andere spelers - vanuit andere sectoren - in de markt in beeld, maar bereikte uiteindelijk overeenstemming met NRG Benelux.

Document management in organisaties - in de brede zin des woords - staat nog maar aan het begin van het ontwikkelingspad, zo meent NRG Benelux. "Met Swets Farrington verwelkomen wij een zeer competente en financieel gezonde partij, waarmee we op verschillende manieren sterker worden", zegt Hans Vloemans, vice-president van de Raad van Bestuur NRG Benelux. "Ze hebben de kennis en expertise van met name de inputkant van document management. Ook beschikt Swets Farrington, dat ook sterk is in service op oplossingen, over een interessante klantenkring. Deze klantenbase kunnen we interessante aanvullende hardware- en softwareoplossingen aanbieden." Voor NRG Benelux is Swets Farrington bovendien een zeer complementaire partner, zegt Claude Roman, General Manager van NRG Benelux: "Een partner die stevig aan de weg timmert met een eigen document solutions portfolio. Het ligt voor de hand om de inhoudelijke en commerciële combinatiemogelijkheden goed uit te nutten."

Eli Berkelmans, Managing Director van het nieuwe NRG Farrington B.V., ziet de overname als een goede zaak voor de klanten. "Voor hen biedt de ontwikkeling een zeer belangrijk voordeel: wij kunnen hen vanaf nu een nog sterker - breder én dieper - scala aan oplossingen bieden op het gebied van document management".
Swets Farrington biedt Integrated Document Management op vier pijlers: e-Capture (data en document invoer), e-Flow (document management en routing), e-Archive (elektronisch archiveren) en e-Business (web-enabling en document presentation).

Over NRG Group Plc en NRG Group Benelux
De NRG Group is een toonaangevende leverancier van Total Document Solutions. Met drie merknamen - Nashuatec, Rex-Rotary en Gestetner-, levert de groep opmaatgemaakte IT gerelateerde hardware en software oplossingen voor documentenbeheer binnen organisaties. NRG combineert dit met een breed aanbod aan Business en Professional Services, waaronder klanten support en consultancy.

NRG Group Benelux is onderdeel van de NRG Group, met hoofdkantoren in Brussel en *s-Hertogenbosch. NRG is een volle dochter van Ricoh Company Limited, wereldspeler op het gebied van afdrukapparatuur. Meer informatie over Ricoh is beschikbaar op: www.ricoh.com

Koninklijke Swets & Zeitlinger
Swets Farrington Document Systems is een volledige dochter van Koninklijke Swets & Zeitlinger, een internationale informatie groep met ruim 1.000 medewerkers in meer dan 20 landen. Met haar hoofdkantoor in Lisse, Nederland, is Swets & Zeitlinger een vooraanstaande dienstverlener in elektronische en geprinte informatie en levert zij wetenschappelijke en professionele informatie aan de academische, zakelijke en overheidsmarkten.



Ingezonden persbericht