Ingezonden persbericht


Persbericht

Neopost maakt cijfers vierde kwartaal 2004 bekend

Parijs/Almere, 17 maart 2005 -- Neopost, Europees marktleider en wereldwijd op één na grootste leverancier op het gebied van mailingoplossingen, behaalde voor het vierde kwartaal van 2004 (drie maanden fiscaal eindigend op 31 januari 2005) een verkoopomzet van 203,6 miljoen euro. Dit betekent een groei van 10,7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2003. Voor het totale jaar 2004 maakte de organisatie een verkoopomzet van 754,4 miljoen euro bekend; een stijging van 6,3 procent.

Jean-Paul Villot, Chairman en CEO van Neopost: "We hebben een zeer goed vierde kwartaal neergezet. De groei reflecteert de kwaliteit van het complete Neopost-productenaanbod en onze nieuwe marktstrategie."

Volgens Victor Dake - Managing Director Neopost BV - heeft de Nederlandse dochterorganisatie ook in het laatste kwartaal van 2004 haar marktpositie verstevigd. "Alle Neopost frankeermachines zijn NetSet (tm) goedgekeurd en hebben zeker bijgedragen aan de goede kwartaalcijfers. Zoals verwacht zijn afgelopen jaar nog meer bedrijven overgestapt op deze nieuwe NetSet (tm) producten; het totale marktaantal ligt inmiddels op meer dan 15.000 bedrijven. Een ander sterk aspect is onze serviceverlening: Neopost biedt bedrijven een duidelijk en passend advies voor de juiste frankeeroplossing. We zorgen ervoor dat bedrijven voldoen aan de bepaling van TPG Post dat vanaf 1 oktober 2007 alleen nog met NetSet (tm) gecertificeerde frankeermachines mag worden gefrankeerd. In het vierde kwartaal is wederom gebleken dat nieuwe en bestaande klanten veel waarde hechten aan die ondersteuning."

Neopost BV - Palmpolstraat 5, 1327 CA Almere
Tel.: 036 - 549 31 33, e-mail: informatie@neopost.nl, website: www.neopost.nl

Over Neopost BV
Neopost BV is toonaangevend leverancier van geavanceerde couverteersystemen, frankeermachines, weegschalen, briefopeners, postkamermeubilair en supplies. De organisatie biedt - ongeacht de specifieke business - een op maat te maken totaaloplossing en zet hierbij apparatuur en postkamermeubilair in die de vereiste ondersteuning leveren om binnen iedere organisatie de performance én klanttevredenheid te maximaliseren. Neopost BV is gevestigd in Almere en onderdeel van het beursgenoteerde, Franse Neopost SA. De Neopost Group is Europees marktleider op het gebied van frankeren en couverteren. Dankzij de jarenlange, succesvolle samenwerking met haar internationale netwerk van 90 distributeurs en officiële partners levert Neopost maatwerk aan meer dan 800.000 klanten in 70 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk en er zijn diverse verkoop- en productievestigingen in België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In 2002 nam Neopost zowel Ascom Hasler (wereldwijd nummer drie leverancier van mailingoplossingen) als Stielow (toonaangevend leverancier van postkamermeubilair en enveloppenopeners) over. Nadere informatie over Neopost: www.neopost.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Margienke Bos - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055 - 366 3034, e-mail: margienke@influx-pr.com Ref: Pb0205