Politie Zuid-Holland-Zuid

17/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-03-2005 - Persberichten District II

SCHENNISPLEGER
Politie zoekt getuigen
ALBLASSERDAM Op dinsdagmiddag 15 maart omstreeks 15.45 uur is een 17-jarige meisje uit Alblasserdam lastig gevallen door een schennispleger. Het meisje reed op de fiets vanuit de richting Papendrecht naar Alblasserdam. Voor de Oude Torenbrug werd zij afgesneden door een zwarte bestelbus/combo . Het slachtoffer werd bij de arm vastgepakt terwijl de onbekende man zichzelf bevredigde. Dit gebeurde voorbij de rotonde net voor de brug. Het slachtoffer liep in een reflex met haar fiets naar de andere kant van de weg waarbij een aantal autos toeterden. Ze werd nog korte tijd achtervolgd door de verdachte waarbij de man doorging met zijn bevrediging. Bij de volgende rotonde op de Plantageweg is de verdachte weggereden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Het signalement van de man is als volgt:

- Blanke man

- Circa 35 jaar

- Ongeveer 1.85 cm lang

- Normaal postuur

- Blauwe ogen

- Blond haar, kalend met inhammen

De man droeg op ten tijde van het incident een zwart vest met rits en een korte kraag, een blauwe spijkerbroek en gymschoenen.

De Politie Zuid-Holland-Zuid vraagt mensen die het meisje hebben zien oversteken of mogelijk getuige zijn geweest van het incident contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

SNELHEIDSCONTROLE
LEERDAM- Tijdens en snelheidscontrole op de Schaikseweg met de fotoradar hebben politieagenten 44 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdag 16 maart 2005 van 09.30 tot 11.00 uur. In totaal werden ongeveer 800 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

CONTROLE
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Tijdens een algemene verkeerscontrole hebben politieagenten 74 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 60 bestuurders die geen autogordel droegen, 10 bestuurders reden te snel, één auto en één bromfiets waren niet verzekerd, één bromfietser had geen bromfietscertificaat en één bestuurder reed door het rode licht.Ze hielden de controle op woensdag 16 maart 2005 op de Peulenlaan, de Wieling en de Thorbeckestraat. In totaal werden ongeveer 520 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur.

TEGEN LANTAARNPAAL GEBOTST
PAPENDRECHT- Een 61 jarige vrouw uit Rotterdam is met haar personenauto tegen een lantaarnpaal gebotst. Dit gebeurde op woensdagmiddag 16 maart 2005 omstreeks 17.00 uur op de Rembrandtlaan. Nadat de vrouw gehinderd werd door haar hondje dat naast haar zat maakte ze een onverwachte stuurbeweging en botste tegen de lantaarnpaal. De vrouw liep diverse kneuzingen op en werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Het hondje kwam met de schrik vrij. De auto raakte fiks beschadigd en de lantaarnpaal brak af.

SPELEN
BRANDWIJK- Een 14 jarige jongen uit Brandwijk is gewond geraakt tijdens het spelen met een fiets. Dit gebeurde op woensdagmiddag 16 maart 2005 omstreeks 17.10 uur op de kerkweg. De jongen was met een aantal vriendjes aan het spelen en fietsen. Hij sprong over een heuveltje en omdat zijn rem weigerde viel hij. Hij kwam over een sloot in een weiland terecht. Hij liep een gekneusd borstbeen en gekneusde nekspieren op en werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

SCHOPPEN EN SLAAN
SLIEDRECHT- Een 14 jarige jongen uit Sliedrecht is door een groep jongens en meisjes geschopt en geslagen. Dit gebeurde op woensdagmiddag 16 maart 2005 omstreeks 17.00 uur tussen de flats in de Sperwerstraat. De jongen was op de fiets en werd door de groep tegen gehouden. Er ontstond een vechtpartij waarbij de jongen van verschillende personen schoppen en klappen kreeg. Toen kwam er een auto aan met daarin een aantal jongeren. Deze jongeren joegen de groep weg, waarna de jongen naar huis ging. Thuis belde hij de politie. Hij liep een pijnlijk scheenbeen op en had stevige hoofdpijn. De politie stelt een onderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
ARKEL- Op woensdagavond 16 maart 29005 omstreeks 22.50 uur is op het Kerkeind een 43 jarige man uit Lopik door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod van 5 uren heengezonden.

GORINCHEM- Op donderdagochtend 17 maart 2005 omstreeks 02.40 uur is op de Gildenweg een 30 jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.