2e persbericht van donderdag 17 maart 2005

Eindhoven 17-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt verdachte op van bedreiging

Een 20-jarige Amsterdammer is woensdagavond omstreeks 20.00 uur op de Mercuriuslaan aangehouden. Kort voor zijn aanhouding zou hij een 40-jarige medewerker van een winkel aan de Orionstraat met de dood hebben bedreigd. De verdachte zag dat hij door de winkelverkoper betrapt werd toen hij een blikje bier in zijn zak wilde stoppen. Hierdoor viel hij uit naar de winkelier en bedreigde hem met de dood. Toen hem gevraagd werd het pand te verlaten vernielde hij een ruit, pakte een glasscherf op en bedreigde daarmee de verkoper. Vervolgens fietste de verdachte weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met geweld van portemonnee beroofd

Een 30-jarige man uit Lommel (België) is donderdagochtend omstreeks
1.50 uur door twee onbekende mannen beroofd. De overval, waarbij over en weer klappen vielen, gebeurde in de parkeergarage van de Heuvelgalerie. De buit bestaat uit een portemonnee met een geldbedrag van een paar duizend euro, een rijbewijs en een bankpas. Voor zover bekend gaat het om twee daders. Namelijk twee mannen in de leeftijd van ongeveer 22 jaar. Een van hen had kort donker haar en een lengte van ongeveer 1.76 m. Hij droeg een groene jas. Zijn kompaan, ongeveer
1,80 m. lang, had donker haar met krullen en droeg een zwart motorcrossjack met fel roze kleuren erin verwerkt. Getuigen kunnen zich melden via de Politie Eindhoven Centrum via 0900-8844.

Valkenswaard: Hennepkwekerij in woning

In een woning aan het Hoppad trof de politie woensdagavond omstreeks 22.20 uur een hennepkwekerij aan. De politie en de brandweer gingen naar het pand in verband met een waterlekkage. Omdat niemand in het pand aanwezig was betrad de politie de woning aangezien er een reële kans bestond op brand en kortsluiting. Zowel op de tweede als op de derde verdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal duizend henneplanten die volgroeid en oogstrijp waren. De planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Hapert: Inbraak woning

In een woning aan de Akkerwinde is donderdag om 1.30 uur ingebroken. Gestolen zijn diverse sleutels waaronder contactsleutels van een personenwagen en een motorfiets. Er is ook een GSM-toestel ontvreemd. Aanvankelijk is geprobeerd de motorfiets te stelen die in een garage stond geparkeerd. Maar omdat de bewoner wakker werd door het lawaai die de inbreker veroorzaakte sloeg deze op de vlucht. De inbreker wist de woning binnen te komen door de achterdeur te forceren.

Heeze: Twee minderjarigen aangehouden voor baldadigheid

Twee jongeren uit Heeze in de leeftijd van 14 en 15 jaar zijn woensdagavond om 21.40 uur aangehouden in de Jan Deckersstraat. Ze hadden uit baldadigheid geprobeerd een personenauto op zijn kant te gooien. Hiervoor hebben zij een proces-verbaal gekregen.