Ingezonden persbericht


Persbericht

Connected Government: internationale e-government-specialisten pleiten voor centraal stellen van burgers om invoering e-government-diensten te versnellen

Cisco-publicatie bundelt 14 best practices en visies over e-government-strategieën

Amsterdam, 17 maart 2005 - Cisco Systems publiceert Connected Government: een verzameling van essays over optimale e-government-strategieën en de impact die e-government-diensten hebben op burgers en de totale samenleving. In het boek zetten 14 e-government-specialisten variërend van ministers tot topambtenaren uit verschillende landen hun visie uiteen. Matt Poelmans, directeur Burger@Overheid leverde een Nederlandse bijdrage. De verschillende specialisten zien allemaal een belangrijke rol voor het centraal stellen van de wensen en verwachtingen van burgers bij de invoering en adoptie van e-government-diensten. Daarentegen worden issues als privacy, beveiliging en identificatie in de essays veelal verschillend aangepakt.

Matt Poelmans gaat in zijn essay met de titel 'Making e-government work: the content and significance of an e-citizens' charter' in op het nut en het belang van een eenduidige BurgerServiceCode, die volgens Poelmans opgesteld dient te worden vanuit de wensen en eisen van de burger. Poelmans noemt in zijn essay 11 kwaliteitsstandaarden die de code zou moeten bevatten. Ook gaat Poelmans in op de vier fases voor de ontwikkeling van een dergelijke code. De inzet van de code moet leiden tot het verbeteren van de transparantie van online contact met de overheid.

Mark Frequin, directeur-generaal van het Directoraat-Generaal Telecommunicatie en Post, zegt over het boek: "Connected Government biedt een gestructureerd kader om de actuele ontwikkelingen op het gebied van overheden, burgers en technologie inzichtelijk te maken. Praktijkvoorbeelden tonen hoe e-government experts in verschillende landen omgaan met de wezenlijke veranderingen die op dit gebied plaatsvinden. De weergegeven case studies en visies geven de lezer een waardevol inzicht in de wijze waarop de verschillende landen concreet invulling geven aan deze stappen."

Connected Government is het vijfde deel in een serie publicaties van Cisco's Internet Business Solutions Group. In deze boeken analyseren internationale visionairs de actuele stand van zaken in zowel publieke als private sectoren. In de serie zijn eerder verschenen: Connected Health, Connected Cities, Connected Schools en Connected Homes. Connected Government is verkrijgbaar via Cisco's website en kost 15 euro.


- einde -

Over Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), wereldwijd leider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet, zet zich al 20 jaar in voor technologische innovatie, heeft een leidende positie in de bedrijfstak en heeft maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog op de agenda staan. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Meer informatie is beschikbaar via cisco.nl en het internationale laatste nieuws vindt u in de Cisco Newsroom.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems en het Cisco Systems logo zijn geregistreerde handelsmerken van Cisco Systems Inc. en/of haar werkmaatschappijen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken beschreven in dit document zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Cisco Persdesk
Winkelman en Van Hessen
tel: 070-416 16 59
ciscosystems@winkelmanenvanhessen.nl
http://www.cisco.nl