Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 maart 2005

Gestolen auto aangetroffen

Auto afgesleept voor sporenonderzoek

Hengelo, Enschede

Op woensdag 16 maart werd een als gestolen gesignaleerde auto aangetroffen aan de Louis van Gasterenstraat in Hengelo. De auto werd in de nacht van 11 op 12 maart weggenomen vanaf de Van der Heijdenstraat in Enschede. Het betreft een rode Opel Astra kenteken DV-GD-15. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. (05-030322)

Automobilist onder invloed

Rijbewijs is ingevorderd

Delden

Op woensdag 16 maart omstreeks 17.00 werd de politie gewezen op een automobilist die mogelijk te veel had gedronken. De politie trof de automobilist op de Langestraat aan en controleerde de man. Er werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop de verdachte is aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 2,72 o/oo. De politie vorderde het rijbewijs van de man in. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-032245)

Oplichter aktief

Politie waarschuwt voor oplichtingspraktijken

Delden en Goor

Op woensdag 15 en donderdag 16 komen meldingen bij de politie binnen van oplichtingspraktijken. Zowel in Delden als in Goor is een man actief in het overreden van ouderen. Hij probeert met een smoes de bankpas van mensen te lenen. De man vertelt dat hij voor een aankoop door de buren van betrokkene even geld moet lenen en vraagt aan betrokkene daarvoor diens bankpas te mogen gebruiken. Het geleende geld zou dan later via de buren weer terug betaald worden. Uiteraard zijn dit smoezen. Er hebben zich twee personen gemeld, die iets dergelijks was overkomen. Beide personen hebben geen geld of bankpas afgegeven. De politie waarschuwt ook om geen bankpas of geld af te geven.(05-031732)

Hennepkwekerij aangetroffen

Planten reeds geoogst; verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 16 maart stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Javastraat. Op twee slaapkamers trof de politie een hennepkwekerij aan, doch de planten waren reeds verdwenen. Alle apparatuur werd ter vernietiging in beslag genomen. De bewoner, een 48-jarige man is aangehouden. Hij kon na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. In de woning werd geen stroommeter aangetroffen. De stroom was illegaal afgenomen. Voor diefstal van stroom zal nog proces-verbaal worden opgemaakt. (05-023898)

Inbreker overlopen

Verdachte van inbraak aangehouden

Enschede

Op donderdag 16 maart kwam omstreeks 12.20 uur een melding dat er een inbreker was overlopen in een woning aan de Aamsveenweg in Enschede. Een 39-jarige vrouw was thuis gekomen en had een inbreker via het dak zien vluchten. Zij rende nog achter de verdachte aan en kon hem vastgrijpen. De verdachte wist zich echter los te rukken en ging er vandoor op een scooter. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de politie de verdachte in de omgeving aanhouden. De verdachte, een 19-jarige Enschedeër is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-032068)

Politie houdt inbreker aan

Verdachte betrapt bij inbraak

Enschede

Op donderdag 17 maart vond omstreeks 05.40 uur een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Een getuige zag hoe een man de ruit vernielde, naar binnen klom en belde de politie. Die kon aan de hand van het opgegeven signalement de verdachte, een 35-jarige Enschedeër in de Reudinkstraat aanhouden. Bij de verdachte werden schroevendraaiers en een stuk glas van de ruit aangetroffen en in beslag genomen. Ook had de verdachte een grote hoeveelheid klein geld in zijn zakken, vermoedelijk afkomstig van de inbraak. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-032386)

Aanhoudingen na brandstichting

Twee verdachten aangehouden na brandstichting in sporthal

Enschede

Zoals reeds vermeld in het persbericht van woensdag 16 maart werd In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 maart een sporthal aan de Dr. J. van Damstraat in Enschede door brand geheel verwoest. De politie vermoedde dat het hierbij om brandstichting ging en stelde een onderzoek in. Woensdag 16 maart werden aan het begin van de avond twee verdachten in Enschede aangehouden, mannen uit Enschede van 19 en 22 jaar. Zij hebben inmiddels de brand aan de Dr. J. van Damstraat bekend alsmede een aantal containerbrandjes in de omgeving van de Roomweg in Enschede. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdagmorgen aan justitie worden voorgeleid. Nader onderzoek volgt. (05-031844)

Wegpiraat bekeurd

Automobilist overschrijdt de maximum snelheid met 50 km per uur en moet zijn rijbewijs inleveren

Wierden

Woensdagavond 16 maart zagen politieagenten rond 21.30 uur een auto met hoge snelheid andere voertuigen inhalen op de Rijssensestraat in Wierden. Tijdens het inhalen reed de bestuurder over het verdrijvingsvlak en bleef aan de linkerzijde van de doorgetrokken streep rijden. De auto bleek op een gegeven moment met een snelheid van 130 km per uur te rijden, daar waar maximaal 80 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder, een 20-jarige man uit Nijverdal, werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De 20-jarige is tevens bekeurd inzake het gebruiken van het verdrijvingsvlak. (05-032311)

Aanrijding letsel

Fietser met hersensschudding overgebracht naar het ziekenhuis

Enschede

Op woensdag 16 maart '05 omstreeks 17.42 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een fietser op de Hazendijk in Enschede. Door de aanrijding kwam de 17 jarige fietser uit Enschede ten val en liep een hersenschudding op. De toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht. De jongen is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bedrijfsauto werd bestuurd door een 27 jarige man uit Enschede. (05-032246)

Aanrijding met letsel

Vrouw botst tegen een geopende portier en wordt met hersenletsel opgenomen in ziekenhuis

Enschede

Op woensdag 16 maart '05 omstreeks 13.26 uur reed een 62 jarige vrouw uit Enschede op haar fiets over de Oostveenweg in Enschede. Een 56 jarige automobilist stond met zijn auto geparkeerd langs de weg. De bestuurder opende opeens zijn portier en de vrouw botste hier tegenaan. Zij kwam ten val op haar achterhoofd. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.(05-032062)

Bedreiger aangehouden

Drie beveiligingsbeambten deden aangifte tegen de verdachte. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Deurningen

Op woensdag 16 maart '05 omstreeks 14.16 uur kwam er en melding bij de Politie Twente van een bedreiging aan de Koehorstmaatweg in Deurningen. De gealarmeerde agenten werden aldaar aangesproken door medewerkers van een beveiligingsbedrijf. De mannen zijn ingehuurd voor de beveiliging van een bedrijf Een 45 jarige man uit Utrecht wilde het pand van het bedrijf betreden. De beveiligingsbeambten vroegen of zij de man mochten visiteren. Hij gaf hier echter geen toestemming voor. Daarom mocht de man het pand niet betreden. De man werd kwaad en bedreigde de medewerkers van de beveiliging met de dood. Een getuige heeft deze bedreiging gehoord. De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten en in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een onderzoek in. (05-032124)

Moeder en zoon aangehouden voor diefstal

In verband met het onderzoek is moeder in verzekering gesteld.

Hengelo

Op woensdag 16 maart '05 omstreeks 14.47 uur werd een 30 jarige vrouw en haar 9 jarige zoon uit Hengelo aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij een kledingzaak aan de Thiemsbrug in Hengelo. Toen het stel buiten de winkel werd aangesproken door een medewerker van de zaak gaf de vrouw snel het gestolen T-shirt aan haar zoon. De vrouw en jongen werden overgedragen aan de politie. Beiden gedroegen zich tijdens het contact met de agenten recalcitrant. De jongen werd na verhoor in vrijheid gesteld. Hij had een kniptang op zak die hij na de diefstal van zijn moeder had gekregen. De moeder ontkende de diefstal en is in verzekering gesteld. De medewerker van de winkel heeft aangifte gedaan van diefstal van het T-shirt (twv E 8,99). (05-032133)

Gevild konijn in beslag genomen

Jagers schoten op konijn met behulp van een lichtbak en geluidsdemper op een veld waartoe zij niet bevoegd waren en tijdens de uren dat het verboden is.

Holten

Op woensdag 16 maart '05 omstreeks 22.16 uur kwam er een melding bij de Politie Twente over het jagen met behulp van zogenaamde lichtbakken. Dit zou gebeuren in de omgeving van de Beumersteeg/Dijkerhoek. De gealarmeerde agenten troffen aan de Bijvanksweg vier mannen met vuurwapens in handen. De mannen werden door de agenten gecontroleerd. Zij hadden een vuurwapen waarop een schijnwerper en een lichtbak gemonteerd waren. De agenten zagen dat één van de mannen, een 57 jarige man uit Holten, bloed aan zijn handen had. De man verklaarde dat hij een wondje had. De agenten troffen echter een vers gevild konijn achter een heg aan. Het diertje was kennelijk net geschoten en geslacht. Volgens de flora en faunawet is het verboden om met behulp van een lichtbak, welke vast op geweer gemonteerd is, te schieten. De man wordt tevens verdacht van het schieten van konijn op een veld waar hij niet toe gerechtigd is. Ook is het verboden te schieten op dit tijdstip. (05-032330

Monique Oude Wolbers/Chantal Westerhof/Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --