Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


17 MAART 2005


Vaassen/Epe/Heerde - Ouderen slachtoffer babbeltruc


Een 88-jarige man uit Vaassen, een 73 jarige vrouw uit Epe en een 84 jarige vrouw uit Heerde, zijn woensdagmiddag (16/3) slachtoffer geworden van babbeltrucs. Het gaat vermoedelijk om dezelfde mannelijke dader die kans zag om bij de man en de vrouwen geld los te praten.
Hij hing het smoesje op, dat hij een goede kennis was van de buurvrouw en dat hij samen met haar inkopen deed in het dorp, maar zij - de buurvrouw - kwam nu helaas even geld te kort en wilde dat graag even van het slachtoffer (buurman / buurvrouw) lenen. Het geld zou men nog dezelfde dag weer terugkrijgen.
De man uit Vaassen gaf de onbekende man zijn pinpas en pincode mee. Kort daarna bleek een fors geldbedrag van zijn bankrekening gepind te zijn.
De vrouw uit Epe gaf een paar honderd euro in contanten mee en de vrouw uit Heerde "leende" de man een flink bedrag. Bij een andere vrouw in Heerde bleef het bij een poging. De vrouw gaf niets af omdat zij de man niet kende, waarop de verdachte verdween.
De politie is een onderzoek gestart. Voor tips en informatie, ook indien men op soortgelijke wijze is benadeeld en nog geen aangifte heeft gedaan, kan men contact op nemen met de politie in Epe via 0900-8844.


Heerde - Man ingesloten na poging diefstal computers


De politie heeft op woensdagmiddag (16-03) een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden voor poging diefstal computers uit het magazijn van een winkelbedrijf aan de Zwolseweg. Rond 12.40 uur overliep een personeelslid twee mannen in het magazijn die computers wilden meenemen. De mannen gingen er vandoor via de nooddeur. Na een speurtocht in de omgeving troffen de politiemensen één man met het opgegeven signalement aan op de Keuterstraat. De Hagenaar werd aangehouden. Naar de tweede verdachte wordt een onderzoek ingesteld.


Elburg - Diefstal uit auto's

Van dinsdag op woensdag (15/16-03) werd er ingebroken in drie auto's. Uit bedrijfsauto's aan de Giek, Vletstraat en Mast werd een grote hoeveelheid gereedschap ontvreemd.
De dader verschafte zich de toegang door het forceren van schuifdeuren/portieren.


Harderwijk - Man aangehouden voor diefstal muziekinstrumenten
De politie heeft op woensdagavond (16-03) een 35-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor diefstal van een trompet en een dwarsfluit uit een vitrine van de muziekschool aan de Hondegatstraat. De man vernielde met een fietsslot de ruit van de vitrine, pakte de muziek-
instrumenten en ging er op de fiets vandoor. Een paar minuten later werd hij door de politie aangetroffen en aangehouden op het Wellenpad. De man komt voor op de veelplegerlijst. De man is ingesloten voor nader onderzoek en blijft naar verwachting ingesloten tot aan de rechtszitting. EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --