Gemeente Gemert-Bakel


Gemert, 15 maart 2005

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Rooijackers, voorzitter van de Gemertse Ondernemersvereniging

Vanwege zijn grote verdiensten op diverse terreinen binnen het Gemertse verenigingsleven en die voor de Gemertse Ondernemingsvereniging in het bijzonder is Jan Rooijackers benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

De heer Rooijackers kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als voorzitter van de Gemertse Ondernemersvereniging uit handen van burgemeester mr. J.H.A.G. van Maasakkers, na afloop van de algemene ledenvergadering van deze vereniging op woensdag 16 maart in zaal de Kroon in Gemert.

De heer J.H.A. (Jan) Rooijackers (geb. 03-08-1955), President Gerartstraat 4 in Gemert maakt sinds 1980 deel uit van het bestuur van de ondernemersvereniging Gemert en is sinds lange tijd voorzitter. Naast zijn verdiensten voor deze vereniging heeft de heer Rooijackers zijn sporen ruimschoots verdiend door zijn inzet vanaf 1970 voor de Hockeyclub Gemert zowel op sportief als organisatorisch gebied. De heer Jan Rooijackers is directeur van Rooijackers Woninginrichting in Gemert. Tevens is hij 21 jaar lid van de Commissie Inkoop van de landelijke Inkooporganisatie Euretco BV, groep Woonvisie. Ook is hij vanaf 1990 lid en was hij in 2004 voorzitter van de Rotary afdeling Gemert, Beek en Donk en Lieshout en sinds 1997 voorzitter van de stichting Gemert-Bakel Het Jaar Rond, die onder meer het Winterpleinfestijn organiseert.

Verdiensten van decorandus:

1970-heden: lid Hockeyclub Gemert; aanvoerder 1^e team, vanaf 1993 tevens trainer van de Veteranen C; vanaf 2000 coach van het 1 e damesteam. Eerder was de heer Rooijackers penningmeester van 1978 tot 1988 en 5 jaar lid van de Kascommissie;

1980- heden : lid en daarna voorzitter van de ondernemersvereniging Gemert, een vereniging die naast belangenbehartiging jaarlijks diverse plaatselijke evenementen organiseert zoals Gemert Mert, de Koninginnedagmarkt etc;

1984- heden : lid van de Commissie Inkoop van de landelijke Inkooporganisatie Euretco BV, groep Woonvisie;

1990- heden: lid en in het jaar 2004 voorzitter van de Rotary afdeling Gemert, Beek en Donk, Lieshout;

1997- heden: voorzitter van de stichting Gemert-Bakel Het Jaar Rond, die o.m. het Winterpleinfestijn organiseert;

2003-heden: lid van de lokale reconstructiecommissie zandgronden, waarin hij de horeca, toerisme en detailhandel vertegenwoordigt.

De heer Jan Rooijackers is een bekwame organisator die zijn omgeving weet te stimuleren en aan te zetten tot grote prestaties. Hij deinst er echter niet voor terug om een groot aandeel in de plannen en uitvoering hiervan op zich te nemen. Een man die door zijn vrijwillige werkzaamheden zowel binnen als buiten de gemeente een grote invloed heeft op velen. Hij is een voorbeeld voor iedereen die vrijwilligerswerk doet en neemt mede daarom een vooraanstaande plaats in binnen de gemeenschap van Gemert-Bakel.

Op grond van zijn jarenlange verdiensten die Jan H.A. Rooijackers heeft ontplooid heeft het Hare Majesteit behaagd om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Kon. Besluit van 7 februari 2005 nr. 05.000462).

0-0-0-0-0-0-0