Dienstenbond CNV

Toch Sociaal Plan Fugro-Inpark
17-03-2005

Na lang en intensief onderhandelen zijn drie mogelijkheden voor een Sociaal Plan ter goedkeuring aan de leden voorgelegd. Uiteindelijk hebben de leden gekozen voor een combinatie van plannen.

Ondanks het feit dat uw huidige werkgever geen toezeggingen kon doen over een aantal zaken vanuit een oud Sociaal Plan voor de ex medewerkers van NUON, is het Sociaal Plan Fugro-Inpark wel aanvaard door de leden van CNV Dienstenbond. Dit betekent dat het Sociaal Plan nu op de voor ontslag voorgedragen medewerkers van toepassing wordt verklaard. De uitgebrachte stemmen gingen naar de combinatie van de Sociale Plannen A en B. Dit betekent dat u als medewerker eenmalig de keus kunt uitspreken, wat u wilt.

Wilt u de aanvullingsregeling op een WW-uitkering ,of wilt u het bedrag ineens.
Bij het bedrag ineens is het raadzaam om met een financieel adviseur te overleggen hoe u fiscaal gezien het geld het best kunt besteden. Hiervoor heeft CNV Dienstenbond een eigen Financieel Adviesbureau (FAB). Verder is het afgesproken dat u gebruik kunt maken van een outplacement bureau.

Outplacement
Uw werkgever is in zee gegaan met het outplacementbureau van"Start". U zult hierover nog bericht ontvangen. Mocht u gedurende de periode dat u outplacement ontvangt het idee hebben dat er niets gebeurt, of dat er iets anders aan de hand is, zou ik het op prijs stellen als u dat meldt, hetzij bij mij of bij Fugro-Inpark.

EX-NUON medewerkers
Voor degenen die voor 1998 bij de NUON hebben gewerkt en die een suppletie ontvingen op hun loon, hebben wij NUON een brief geschreven, waarin wij stellen dat de afspraak die in bovengenoemd Sociaal Plan is gemaakt, onverminderd wordt gecontinueerd. Echter deze vraag is ook aan de orde geweest bij de vorige reorganisatie en hierop is niet positief gereageerd door NUON. Ook heeft de rechter in de arbitrage-uitspraak niets gezegd over de suppletie.

Ten slotte
Mochten er nog vragen zijn, dan kunt u mij per e-mail bereiken w.burggraaf@cnvdibo.nl