Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 17 maart 2005

171 snelheidsbekeuringen aan de Ringbaan West

TILBURG Aan de Ringbaan West heeft de politie gisteren een radar snelheidscontrole gehouden. Van 1457 weggebruikers werd de snelheid gemeten. Van hen reden er 171 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur. De maximum snelheid op de Ringbaan West in Tilburg is 50 kilometer per uur.

Motoragenten halen opgevoerde bromfiets van de weg

TILBURG Aan de Professor Dondersstraat in Tilburg hebben motoragenten gistermiddag rond halfvijf de bromfiets van een 22-jarige Tilburger uit het verkeer genomen. Tijdens hun surveillance zagen de motorrijders de bromfietser voor het eerst op de Heuvelring. De bromfietser was niet blij met de aanwezigheid van de politie want toen hij ze zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstaat een achtervolging die via de Jan Aartsestraat, de Cavaleriestraat, de Kazernehof, de St. Josephstraat, de Dunantstraat en de Tivolistraat in de professor Dondersstraat eindigt. Hierbij reed de bromfietser over trottoirs en door brandgangen.

Agenten pakken man op na gijzeling

TILBURG Een 34-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond de klok van negen uur aangehouden omdat hij verdacht wordt van de gijzeling van een 38-jarige vrouw uit Dongen.

Agenten kregen gisteravond rond zeven uur van de meldkamer het bericht dat er aan de Veldhovenring in Tilburg een vrouw tegen haar wil werd vastgehouden. Via de mobiele telefoon van het slachtoffer kwam de politie met de Dongense vrouw in contact. Zij loodste de agenten naar de Veldhovenring. Omdat de deur van de kamer waar de vrouw werd vastgehouden op slot zat, hebben de agenten deze deur geforceerd en de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Na onderzoek bleek dat de vrouw sinds maandag tegen haar wil werd vastgehouden. Toen de 34-jarige kamerbewoner rond negen uur bij zijn kamer arriveerde werd hij door agenten aangehouden. De man is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op na insluiping in studentenflat

TILBURG Vannacht om kwart voor drie hebben agenten aan de Brucknerlaan in Tilburg een 21-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van een insluiping in een studentenflat aan het Wagnerplein in Tilburg. De politie stekt een nader onderzoek in.

Rond vijf voor halfdrie kreeg de politie de melding dat de 21-jarige man uit Tilburg in de studentenflat door bewoners op heterdaad werd betrapt bij een insluiping. Bewoners waren achter de verdachte aangerend. De gewaarschuwde agenten konden de man, mede aan de hand van het signalement dat de bewoners van hem hadden opgegeven, aan de Brucknerlaan in Tilburg aanhouden. Hierna werd hij positief herkend door de bewoners van de studentenflat.

Dronken man uit Tilburg rijdt toch ondanks waarschuwing

TILBURG Vannacht om tien voor halfvier hebben agenten aan de Stationsstraat in Tilburg een 38-jarige man uit deze stad aangehouden. Kort voor de aanhouding troffen agenten de man met zijn auto aan bij een eetgelegenheid aan het Piusplein in Tilburg. De man, die dronken was, werd door de agenten de wacht aangezegd om niet meer te gaan rijden. Korte tijd later werd hij toch rijdend min zijn auto aangetroffen. Hierop werd de man aangehouden. In het politiebureau blies de man bijna 2.50 promille. Gelet op dit hoge alcoholpromillage hebben agenten het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van 14 uur en de politie maakt tegen de Tilburgse man proces-verbaal op.

Agressieve veelpleger aangehouden

TILBURG Vanmiddag om kwart over twaalf hebben agenten in de Girostraat in Tilburg een 31-jarige Tilburger aangehouden. De man werd in een winkel aan de Heuvelstraat door beveiligingspersoneel betrapt bij de diefstal van een doos met DVDs. Als de beveiligingsmedewerker de verdachte volgt bedreigt hij hem door te zeggen dat hij een mes bij zich heeft en dit tegen de beveiligingsman zal gebruiken. De verdachte, die bij politie en justitie geregistreerd staat als veelpleger is in verzekering gesteld en ingesloten en zal conform het voor veelplegers geldende protocol na het politieonderzoek worden overgedragen aan justitie in Breda.

Auteur: Carel Bouman