Ingezonden persbericht


LaCie onthult de Biggest F800: veilige RAID-opslag tot maximaal 2 terabyte aan gegevens


- Uitzonderlijk hoge overdrachtsnelheden van 80MB/sec*
- Ondersteunt RAID-niveaus 0, 0+1, 5 en optioneel RAID 5+spare
- Ideaal voor audio-/videotoepassingen

Amsterdam, 17 maart 2005 - LaCie levert een hogere mate van gegevensbeveiliging met het nieuwe Biggest F800 RAID-subsysteem voor professioneel gebruik, dat een veilige opslagcapaciteit voor 2 terabyte aan gegevens biedt. De uit 4 bays bestaande array ondersteunt RAID-niveaus 0, 0+1, 5 en RAID 5+hot spare in een robuuste aluminium behuizing met FireWire 800- en USB 2.0-interfaces voor gebruik op pc's of Mac's.

RAID-technologie vergroot het verwerkingspotentieel van een opslagmedium door gebruik te maken van de kracht van verschillende schijven die samen in één toren zijn opgenomen. Professionals in het bedrijfsleven die behoefte hebben aan veiligheid en snelheid, kunnen met de LaCie Biggest F800 databases veilig opslaan en eenvoudig gegevens vinden in een netwerk. Audio- en videospecialisten kunnen de stations stripen zodat zij onmiddellijk toegang hebben tot hun clips in real-time en deze kunnen opslaan zonder dat er frames verloren gaan. De Biggest F800, bij uitstek geschikt voor gebruik met e-mail- en webservers of beeldbewerkingssystemen, biedt een tot dusver ongekend prestatieniveau voor een betaalbare prijs.

De LaCie Biggest F800 maakt een eenvoudige installatie van vier in een array opgenomen schijven mogelijk zonder dat er stuurprogramma's nodig zijn. Het instellen van verschillende RAID-niveaus gebeurt simpelweg via het aanpassen van de jumper-instelling voor het RAID-niveau. Een heldere LED geeft continu de status aan. Als het systeem oververhit raakt of een station niet meer werkt, wordt de beheerder via het slimme geluidsalarm van de Biggest F800 gewaarschuwd, waarna automatisch wordt gestart met het opnieuw opbouwen van een defect station voor gebruikers die met RAID 5 werken.

Functionaliteit

- Ondersteunt opslagcapaciteiten tot 2 terabyte**
- Stations zijn hot-swappable

- Ondersteunt RAID-niveaus 0, 0+1, 5 en 5+hot spare
- Automatische online heropbouw met RAID 5

- Hot-swappable ventilator

- Geen stuurprogramma vereist

- Melding van gebeurtenissen via geluidsalarm

- LCD-scherm voor weergave van bedrijfsstatus

Verkrijgbaarheid
De LaCie Biggest F800 1TB is vanaf voorjaar 2005 met alle noodzakelijke kabels leverbaar voor de ondergenoemde adviesprijs. Systemen met een grotere capaciteit komen spoedig daarna beschikbaar. Het 1TB-model omvat vier 250GB ATA-stations, het 1,6TB-model heeft vier 400GB ATA-stations en het 2TB-model bestaat uit vier 500GB ATA-stations. F800-stations en laden met een grotere capaciteit kunnen via LaCie worden aangeschaft. Meer informatie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10595


- SKU 300942EK LaCie Biggest F800 1TB: EUR 1299 exclusief BTW
- SKU 300943EK LaCie Biggest F800 1,6TB EUR 1949 exclusief BTW
- SKU 300944EK LaCie Biggest F800 2TB EUR 2999 exclusief BTW**

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.