Ingezonden persbericht


LaCie introduceert uitgebreid kleurbeheer voor LCD's


- Automatische hardwarekalibratie met één muisklik
- Overschakelbare colorimetrische omgevingen

- Ideaal voor veeleisende professionals in de grafische sector
- Ontworpen als aanvulling op de LaCie 321-monitor

Amsterdam, 17 maart 2005 - LaCie, leverancier van randapparatuur voor gegevensopslag, introduceert een uitgebreide oplossing voor kalibratie en profilering voor de meest veeleisende professionals in de grafische sector. De nieuwe LaCie blue eye pro-oplossing voor automatische hardwarekalibratie is speciaal ontwikkeld voor gebruik met de LaCie 321-monitor. Dankzij de unieke DDC-interface van dit beeldscherm, kan de blue eye pro-software instellingen met één enkele muisklik aanpassen. Daarbij wordt automatisch een ICC-profiel gegenereerd en geactiveerd dat zorgdraagt voor consistente kleuren gedurende het gehele werkproces.

"In combinatie met de 321-monitor van LaCie willen wij een hulpmiddel voor schermkalibratie bieden dat zowel praktisch als effectief is", aldus Ward Bauwens, Area Manager bij LaCie. "Onze nieuwe kalibratiesoftware, gekoppeld aan de gebruikte sensor van de derde generatie, maakt het kalibratieproces nauwkeurig en eenvoudig voor zowel beginners als gevorderde gebruikers van toepassingen voor kleurbeheer."

Behalve hardwarekalibratie biedt de LaCie blue eye pro ook een handig programma voor kalibratierapportage, waarmee het beeldscherm kan worden geïnspecteerd en een rapport kan worden samengesteld over de huidige status hiervan. De gebruiker kan vervolgens beslissen of kalibratie nodig is en dit tijdrovende proces overslaan als dat niet het geval is. In de meest geavanceerde vorm voert dit hulpmiddel een volledige karakterisering van het beeldscherm uit en vergelijkt deze met de doelinstellingen. De volledige set nauwkeurige metingen kan worden opgeslagen voor toekomstige raadpleging.

De LaCie blue eye pro slaat exclusieve hardware-instellingen op die overeenkomen met de door de gebruiker gekozen colorimetrische omgeving binnen het ICC-profiel dat wordt gegenereerd. Dergelijke geavanceerde ICC-profielen maken het mogelijk over te schakelen van de ene colorimetrische omgeving naar de andere, zonder kalibratie en zonder dat de colorimeter hoeft te worden gebruikt. Hierbij blijven de voordelen van een nauwkeurig gekalibreerd beeldscherm behouden.

ICC-profielen die zijn gegenereerd met de LaCie blue eye pro kunnen worden opgenomen in alle illustraties die worden vervaardigd met het beeldscherm en consistent worden toegepast op alle projecten, afbeeldingen en ontwerpen binnen de grafische keten. Ook is gegarandeerd dat de inhoud van beeldscherm tot beeldscherm op identieke wijze wordt gepresenteerd. De LaCie blue eye pro staat garant voor juiste kleuren via één muisklik, ongeacht of het gaat om grafisch ontwerp, fotografie of pre-press werk.

Functies

- Automatische hardwarekalibratie en vervaardiging van ICC-profielen
- Tijdbesparende rapportagetool voor kleurevaluatie en kalibratie
- Overschakelbare colorimetrische omgevingen

- Derde generatie colorimetertechnologie

- Instellingen voor witte-punttemperatuur: 4000-10.000K in stappen van 500K
- Gamma-instellingen: 1-3 in stappen van 0,1

- Luminantie-instellingen: maximum, absoluut of percentage
- Compatibel met ColorSync en ICC-compatibele toepassingen
- Softwarecompatibiliteit: Apple ColorSync, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign en QuarkXPress.

Verkrijgbaarheid
De LaCie blue eye pro is bedoeld voor gebruik met de LaCie 321-monitor en Mac OS X 10.1 en nieuwere versies, en is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro exclusief BTW (SKU 108512). Meer informatie vindt u online op http://www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=10597.

LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.