Vereniging Nederlandse Gemeenten

KUIPER OP DURP CONGRES: 'NU DOORPAKKEN!'

Enthousiasme is er genoeg voor De Digitale Uitwisseling in Ruimtelijke Processen (DURP), en diverse partijen, waaronder 35% van de gemeenten werken al conform DURP. Maar nu is toch echt het moment aangebroken om DURP breed te implementeren, aldus Wim Kuiper, lid van de VNG-directieraad. Wim Kuiper hield op de DURP conferentie, die vandaag in Rotterdam gehouden wordt, een warm pleidooi voor de daadwerkelijke invoering van DURP. De winst wordt pas behaald wanneer alle partners in ruimtelijke processen digitaal en objectgericht werken. Met name binnen provincies en departementen moet het draagvlak voor DURP nog aanzienlijk worden vergroot.

Digitalisering is met het oog op de toekomst niet alleen wenselijk maar ook zeer noodzakelijk. Bij gebiedsgericht beleid, het belangrijke uitgangspunt van de Nota Ruimte, zijn vele partijen betrokken. Toegankelijkheid van alle relevante informatie over de ruimte wordt met het gebruik van DURP enorm vergroot.

Helpdesk
De VNG heeft vanaf vandaag een centrale helpdesk beschikbaar voor alle vragen over DURP. De helpdesk is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeenten, provincies, departementen en waterschappen. De helpdesk kunt u raadplegen via 070 - 37 38 023 of www.helpdeskDURP.nl.

De presentatie van Wim Kuiper (136KB)