Landstede Open Huis


Cursus belastingaangifte

Op maandagavond 14 maart zijn Landstede Educatie Zwolle en De Kern Maatschappelijke Dienstverlening gestart met de eerste groep van een unieke cursus: Belastingaangifte.

Onder de Zwolse bevolking is een grote groep autochtone en allochtone belastingplichtigen met een inkomen tot aan de ziekenfondsgrens, die jaarlijks een beroep doet op de dienstverlening van de sociaal raadslieden van de Kern Maatschappelijke Dienstverlening voor het invullen van het belastingformulier.

Veel van deze belastingcliënten van De Kern zouden in staat moeten zijn het invullen van het belastingformulier te leren. De Kern Maatschappelijke Dienstverlening heeft samenwerking gezocht met Landstede om te komen tot een maatwerk-cursusaanbod voor deze groep.

Hoofddoelen van de cursus zijn het vergroten van de sociale redzaamheid van de deelnemers, en intensivering van het samenwerkingsverband tussen Landstede en De Kern in de dienstverlening en het onderwijs aan laagopgeleide, financieel weinig draagkrachtige volwassenen. Bovendien creëren de sociaal raadslieden weer ruimte voor overige taken.