Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 17 maart 2005

Importantia publiceert Levensverhaal van de Jood Ernest Cassutto

Miraculeuze ontsnapping van "de laatste Jood van Rotterdam"

DORDRECHT - Importantia Publishing te Dordrecht publiceert het levensverhaal van Ernest Cassutto en Elisabeth Rodrigues. De uitgever werkt op dit moment aan de Nederlandse vertaling van 'The last Jew of Rotterdam', dat tot nu toe alleen in het Engels beschikbaar was. Dit opmerkelijke boek over de oorlog ligt vanaf april in de boekhandel.

'De laatste Jood van Rotterdam' speelt zich af in Nederland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ernest Cassutto wordt geadviseerd onder te duiken en vlucht van onderduikadres naar onderduikadres. De Nazi's willen Cassutto, die ze "de laatste Jood van Rotterdam" noemen, doden voordat de Geallieerden Nederland bevrijden. Op wonderbaarlijke wijze weet hij echter te ontsnappen aan transport naar een vernietigingskamp en een vuurpeloton.

"De worsteling met zijn Joodse identiteit, het raadsel van het lijden van zijn Joodse volk, zijn liefde voor zijn verloofde én zijn kennismaking met het christelijke geloof zijn de ingrediënten van een fascinerend leesavontuur", zegt uitgever Peter van der Schelde. "Juist omdat dit verhaal zich goeddeels in ons land afspeelt, zijn we blij dat we de rechten voor de Nederlandse editie hebben. Iedereen die het dagboek van Anne Frank of De Schuilplaats van Corrie ten Boom heeft gelezen, zou ook dit boek moeten lezen."

Importantia heeft tevens toestemming gekregen om een Engelstalige website rond Ernest Cassutto in het Nederlands beschikbaar te maken. Op www.importantia.com/cassutto is achtergrondinformatie te vinden over Ernest, zijn vrouw Elisabeth en het boek.

Titel: 'De laatste Jood van Rotterdam'

Auteur: Ernest Cassutto
Uitgever: Importantia Publishing
ISBN: 90 6659 045 9
Ca. 170 bladzijden (paperback)

Prijs: ca. ¤ 9,95 euro

Noot voor de redactie (