Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


17 maart 2005


Doetinchem - Bromfietsster raakt gewond


Een 17 jarige bromfietsster uit Westendorp raakte woensdagmorgen gewond na een aanrijding. De 17 jarige reed rond 08.00 uur over het fietspad van de Varsseveldseweg vanaf Varsseveld. Zij wilde een fietser inhalen, maar op dat moment wilde een andere fietser, een 14 jarige jongen uit Varsseveld, ook deze fietser inhalen. Een aanrijding was niet meer te vermijden. De Westendorpse werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Vorden - Geen voorrang


Een 16 jarige bromfietser uit Vorden raakte woensdagmiddag licht gewond na een aanrijding. De bromfietser reed rond 13.05 uur over de Weppel vanaf Vorden. Hij verleende op de kruising met het Biesterveld geen voorrang aan een 37 jarige automobilist uit Vorden. De bromfietser kwam ten val en had een pijnlijke enkel. De jongen moest zich onder doktersbehandeling stellen.


Sinderen - Motorrijder gewond


Bij een aanrijding op de Sinderenseweg raakte woensdagavond een 38 jarige motorrijder uit Varsseveld gewond. Een 42 jarige automobilist uit Halle reed rond 19.15 uur op de Sinderenseweg en wilde linksaf slaan de Keurhorsterweg op. Hij zag hierbij de motorrijder, die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De motorrijder werd met een beenfractuur per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Winterswijk - Inbraak bij horecagelegenheid


Bij een horecagelegenheid aan de Parallelweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. Weggenomen werden onder andere een onbekend geldbedrag en een hoeveelheid sigaretten. De politie start een onderzoek.


Vorden - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Handelsweg werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Weggenomen werden onder andere een fotocamera, onbekend geldbedrag, een mobiele telefoon en een laptop. Om binnen te komen werd een raam vernield.


In Doetinchem werd in dezelfde nacht ingebroken bij een bedrijf aan de Voltastraat. Men wist hier binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden een boormachine, een hoeveelheid carkits en enkele mobiele telefoons.
De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Silvolde / Heelweg / Sinderen - bestuurders rijden te hard


Agenten hebben woensdagmiddag bij controle op de Rabelingstraat 20 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 142 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij een controle op de Zelhemseweg in Heelweg reden woensdagavond 38 van de 318 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km.


Op de Terborgseweg in Sinderen reden woensdagavond 26 van de 161 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 148 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --