Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


17 maart 2005


Zutphen - Aanhouding na belediging

Agenten hebben dinsdagmiddag een 25 jarige inwoner uit Zutphen aangehouden. De agenten van het bikerteam zagen de man zonder helm op een bromfiets rijden. Achterop zat een passagier, eveneens zonder helm. Zij sommeerden het tweetal te stoppen, maar dit negeerden zij en zetten koers richting de Boompjeswal. Gelukkig werd de bestuurder herkend en gingen de agenten naar diens woning. Hier werd hem meegedeeld dat hij een bekeuring zou krijgen voor het rijden zonder helm, waarop hij hen begon te beledigen. De Zutphenaar werd hierop aangehouden. Tijdens de aanhouding roken de agenten een alcohollucht. Hij blies 1,2 prom. In verband met recidive voor dit feit maakt de politie proces verbaal op.


Wilp - Gestolen auto aangetroffen


Agenten van het KLPD troffen afgelopen nacht op parkeerplaats "de Paal" een auto aan, met daarin een slapende bestuurder. De auto bleek afkomstig van diefstal en was in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 maart gestolen vanaf de Parelvissersstraat in Apeldoorn. De bestuurder, een 40 jarige Winterswijker werd aangehouden. Het KLPD heeft de zaak in onderzoek.


Warnsveld - Bestuurder brommobiel licht gewond


Een 62 jarige bestuurder van een brommobiel uit Lochem raakte woensdagmiddag licht gewond na een aanrijding. De Lochemmer reed rond 16.15 uur over de Lage Lochemseweg vanaf Warnsveld. Op de kruising met de Almenseweg gaf hij geen voorrang aan een 36 jarige automobilist uit Gorssel en een aanrijding was het gevolg. Zowel de brommobiel als de auto raakten dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De Lochemmer werd door ambulancepersoneel onderzocht en bleek een lichte verwonding in zijn gezicht te hebben. Hij kon te plaatse behandeld worden.


Steenenkamer - Benzinedieven rijden in op pompbediende.


Een pompbediende van een benzinestation aan de Rijksstraatweg werd woensdag-avond bijna aangereden, nadat hij probeerde te voorkomen dat benzinedieven er vandoor gingen. Rond 19.55 uur werd getankt door één van de inzittenden van een wijnrode auto. Op het dak van de auto waren ladders bevestigd. De pompbediende vertrouwde het niet en ging voor de auto staan om wegrijden te voorkomen. De twee inzittenden waren niet van plan om te betalen en reden op de man in. Hij kon nog net opzij springen. De auto reed weg richting Twello. De politie start een onderzoek.


Zutphen - Gewond na aanrijding


Een 55 jarige automobilist uit Zutphen en zijn vrouw raakten dinsdagmiddag gewond na een aanrijding. De bestuurder reed rond 12.25 uur over de IJsselkade en moest op een gegeven moment remmen. Een 36 jarige automobilist uit Voorst reed achter hem en kon niet op tijd remmen. Door de aanrijding hadden Zutphenaar en zijn vrouw nekklachten. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Twello - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht bij een controle op de Rijksstraatweg een 28 jarige automobilist uit Deventer betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,2 prom. De Deventenaar kreeg een rijverbod en een boete.


Eerbeek - In auto's ingebroken


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in zeker twee auto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Rozenstraat en Jan Mankesstraat. Van de auto's werd een slot vernield en/of een ruit ingeslagen. Weggenomen werden de autoradio's.


Twello / Terwolde / Teuge - 40 bestuurders rijden te hard


Agenten hebben woensdagmiddag bij controle op de Voordersteeg in Twello 8 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 160 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km. Er is hier 50 km toegestaan.


In Terwolde reden woensdagavond op de Bandijk 24 van de 228 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 60 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km.


Bij controle op de Rijksstraatweg in Teuge reden woensdagavond 8 van de 380 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km. Er is hier 70 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --