Gemeente Weert

17 maart 2005

Oproep

TENTOONSTELLING BODY ART: VERSIERDE WEERTENAREN

Het Gemeentemuseum Weert organiseert deze zomer een tentoonstelling BodyArt met als onderwerp: het versieren van het lichaam. Drie fotografen, Jo Brunenberg, Cor Damhuis en Theo Derksen, gaan voor deze tentoonstelling Weertenaren met lichaamsversieringen fotograferen.

Het museum zoekt hiervoor mannen, vrouwen, meisjes en jongens die wonen in de gemeente Weert en omstreken en die lichaamsversieringen hebben zoals tattoos, piercings, versieringen met henna, in patronen geknipte haren, bodypainting, scars, etc. Wie zijn of haar lichaamsversiering wil laten fotograferen en ermee akkoord gaat dat de foto's die gemaakt worden voor publieke doeleinden worden gebruikt, kan meedoen! Het maakt niet uit of men 8 of 80 jaar oud is en fotogeniek is of niet. Wel hebben jongeren onder de 18 jaar toestemming van hun ouders nodig. Wie wil medewerken krijgt een vergroting van de mooiste foto die er van hem of haar wordt gemaakt. En misschien wordt die in juni wel geëxposeerd op de tentoonstelling.

Doe mee
Wie belangstelling heeft om de lichaamsversiering op een bijzondere en artistieke manier te laten fotograferen of meer wil weten over dit project, kan vóór 25 april 2005 contact opnemen met Joke Bongaarts, Publiekszaken Gemeentemuseum Weert, telefoon (0495) 575 474 of mailen naar j.bongaarts@weert.nl.

Noot voor de pers,