Ingezonden persbericht


GEMEENTE HEERDE

OPENBAAR

BESLISSINGENLIJST

van de vergadering van het college op 8 maart 2005

Aanwezig: burgemeester W. Hoornstra, wethouders J.C. Lieske, Chr.C. Slobbe-van der Waal en W. de Weerdt en gemeentesecretaris Mr. A.M. van der Giessen. Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit

Afdeling Middelen


1 Regiozaken. Voor kennisgeving aannemen. Conform advies.


2 Openbare beslissingenlijst Vaststellen. Punt 3 (verslagen commissie- d.d. 1 maart 2005. vergaderingen) aanvullen met:
· Voorbereidingsbesluit brand- weerkazerne afvoeren van de agenda.
· Integraal voorstel over brand- weer voor raad van 27 juni voorbereiden.


3 Mandaatbeslissingenlijst Voor kennisgeving aannemen. Conform advies. week 8 Administratie.

4 Vervanging materieel brandweer
Vervangingsinvesteringen De raad in zijn vergadering van 25 april a.s. Conform advies. 2005. voorstellen een krediet van 30.046,-- beschikbaar te stellen ten behoeve van het vervangen van diverse materialen voor de brandweerkorpsen Heerde en Wapenveld.

Afdeling Samenleving


5 Verzoek om bijdrage
Verzoek van de Stichting Van · Aangeven of het college een bedrag ter Geen bijdrage verlenen. Zinloos geweld naar Zinvol beschikking wil stellen ten laste van de gedrag om een financiële post representatie. bijdrage. · Zo ja, de hoogte van het bedrag vast- stellen en voor welke periode dit geldt.
6 Felua-groep/WIW
Aanpassing Aanwijzingsbesluit · Het aanwijzingsbesluit aanpassen zodat Conform advies. uitvoering WIW als gevolg door de gewijzigde holdingstructuur van van gewijzigde organisatie- de Felua-groep de uitvoering van de structuur van de Felua-groep. "WIW-dienstverbanden" per 2005 kan worden uitgevoerd vanuit de Felua-groep- Interstap BV.
· Dit door de raad laten vaststellen.

Blad 1

Nr Kern van de zaak Kern van het advies Besluit

Afdeling OW


7 Parkeerproblematiek
Verzoek van buurtbewoners Omdat wordt voldaan aan de parkeernorm Conform advies. Zwaluwkamp te Wapenveld niet overgaan tot het aanleggen van extra om extra parkeerplaatsen in parkeerplaatsen aan de Wildekampseweg. de omgeving aan te leggen.

8 Wijhese veer
Tarieven Wijhese veer 2005. De raad conform conceptvoorstel voor- Conform advies. stellen:

- de huidige tarieven te handhaven tot
1 april 2006;
- de vrijstelling voor kinderen onder 4 jaar te laten vervallen.

Afdeling VRM


9 Mandaatbeslissingenlijst Voor kennisgeving aannemen. Conform advies. week 7 en week 8 BWT.

10 Volkshuisvesting
Verslag financieel toezicht Voor kennisgeving aannemen. Conform advies. woningcorporaties 2003.

11 Afvalstoffen
Uitspraak arbitragezaak Kennisnemen van het feit dat in de Conform advies. STIVAM versus Essent arbitragezaak STIVAM versus Essent Milieu. Milieu, STIVAM op alle punten in het gelijk is gesteld.
12 Geluidhinder
Verzoek van C. Lageweg, De heer Lageweg conform conceptbrief Conform advies. Eeuwlandseweg 9 om berichten dat zijn verzoek is afgewezen. handhaving van de geluids-
voorschriften met betrekking
tot steenhandel Wessels,
Eeuwlandseweg 7 te Heerde.

Blad 2


---- --
Week 12, 22 maart 2005

Burgerlijke stand
Geboren:
* Wessel Sierd Tellegen, zoon van: G.J. Tellegen en M.C. Groeneveld * Bregje de Brake, dochter van: G. de Brake en F. Dijkstra. * Joëlle Nienke Riphagen, dochter van: H.J. Riphagen en J.G. Burgmeijer. * Johan Paul Lagemaat, zoon van: A. Lagemaat en G.J. Borreman.

Ondertrouw/voorbereiding partnerschap
* K. de Graaf en H.R.E. Bos.
* D.G.J. ter Weele en W.J. Storteboom.
* M.W. Renes en L. Dijkslag.
* A.P. Houtzager en C. Veldkamp.
* A.J. Fibbe en M.C. Speerstra.
* W. Wagenvoort en E. Fiks.
* G. Augustinus en A.M. Bos.

Huwelijk
* M.R. Dijkstra en E.H.B. van Dijk.

Overleden:
* G. van Olst.
* M. Wijland-Leenman.
* P. Stolk.
* K. van Essen.
* H. Wonink.
* H.L. Poortenaar

(in opvallend kader met plaatje verrekijker zoals eerder) Hoe is uw contact met de gemeente?

Korte samenvatting van reacties

Als inwoners het hebben over 'de gemeente' gaat het over heel uitlopende onderwerpen. Van de kap van bomen en het slopen van panden tot de manier waarop de gemeenteraad vergadert.

En van ergernissen over vernielingen, zwerfvuil en inburgering van nieuwkomers, tot te late beantwoording van brieven. Dat blijkt uit de keur van reacties die binnenkwamen op de oproep: 'Hoe is uw contact met 'de gemeente?'.

De elf uitgebreide reacties die binnenkwamen via de papieren post en per e-mail, variëren van uiterst tevreden tot boos. In de meeste gevallen doen de briefschrijvers ook aanbevelingen over hoe zaken beter kunnen worden aangepakt. Het is voor de gemeente altijd leerzaam kritiek te krijgen en ook de positieve ervaringen van onze inwoners te vernemen. Het is dan ook fijn dat een aantal inwoners de moeite heeft genomen om te reageren.

Alle informatie die deze steekproef heeft opgeleverd, wordt voorgelegd aan het college, de raad, het managementteam en aan de verschillende gemeentelijke afdelingen. Een samenvatting wordt gepubliceerd in het burgerjaarverslag 2004 dat eind april verschijnt. Maar ook op de gemeentelijke informatiepagina's in de Schaapskooi. Een totaaloverzicht is vanaf half maart terug te vinden op de gemeentelijke website www.heerde.nl.

Hieronder een kleine samenvatting van de ervaringen en aanbevelingen die deze kleine steekproef heeft opgeleverd.

- Verreweg de meeste briefschrijvers zijn vol lof over hun contacten met de medewerkers van de gemeentelijke organisatie. 'Vriendelijk en correct geholpen', 'doen alles wat in hun vermogen ligt', zijn een paar opmerkingen die door de meeste briefschrijvers worden gedeeld.

- Een aanbeveling die vaker terugkomt is dat mensen beter de hoogte gehouden willen worden van het traject waarin bijvoorbeeld hun brief of telefonische melding is beland. Als ze weten wat er met verzoeken, aanvragen of klachten wordt gedaan, kunnen mensen daar ook meer begrip en geduld voor opbrengen.

- Raadsleden zitten te lang op het pluche en vergaderen teveel, is de indruk van een aantal briefschrijvers.

- Het college zou directer moeten communiceren. Dus meer gesprekken voeren met mensen die daar behoefte aan hebben, zowel telefonisch als tijdens ontmoetingen.

- Het gemeentebestuur moet letterlijk meer naar buiten treden, vaker hun gezicht laten zien tijdens bijeenkomsten in de dorpen en meer aandacht besteden aan een persoonlijke benadering van de inwoners.

Tot april gratis bijschrijven kinderen in nieuw paspoort Als u voor 1 april uw kind(eren) bijschrijft in een nieuw paspoort, hoeft u daarvoor niet te betalen. Wel moeten de kinderen bij de aanvraag aanwezig zijn en moet de partner schriftelijk toestemming geven voor het bijschrijven.

Laat u kinderen bijschrijven in een bestaande pas of in de drukke periode van 1 april tot 1 oktober, dan wordt een maximum bedrag berekend per bijschrijving (8 euro). Op deze manier hopen wij een betere spreiding van aanvragen te krijgen, zodat u met name in de zomerperiode minder lang hoeft te wachten.

Deze nieuwe procedure is dit jaar ingegaan. Het houdt in dat u voortaan voordeliger uit bent in elke periode vanaf 1 oktober tot 1 april van elk jaar. U hoeft dan alleen de kosten voor uw nieuwe pas te betalen.

Oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 tot 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Horsthoekschool in Heerde wordt oud papier ingezameld op donderdag 24 maart. Om 18.30 uur is er hulp aanwezig voor het in- en uitladen.

Bij de Gereformeerde Kerk in Heerde staat een container voor oud papier tussen 24 maart en 4 april.

Activiteiten

Zondag 27 maart Paasjubel door gezamenlijke kerken op Van Meurspark

Vergaderingen raadscommissies

De eerstvolgende commissievergaderingen zijn op 24, 30 en 31 maart. De vergaderingen worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang Dorpsstraat. Ze beginnen om 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom want de vergaderingen zijn openbaar. Wie iets wil zeggen over een onderwerp dat thuishoort in een van deze commissies, kan zich aan het begin van iedere vergadering melden bij de voorzitter. In tegenstelling tot de raadsvergadering mag het ook gaan over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Insprekers worden verzocht hun bijdrage op papier aan te leveren bij de commissiegriffier of zo mogelijk te mailen naar gemeente@heerde.nl

Voorzitter van de commissie Grondgebiedzaken is Wim van Ommen (CU/SGP), voorzitter van de commissie Samenlevingzaken is Anton Westerkamp (CDA) en de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken en Middelen wordt voorgezeten door Gerrit van Dijk (VVD).

Vergadering commissie Samenlevingzaken donderdag 24 maart
1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht publieke tribune over agendapunten en punten die niet op de agenda staan.
4. Verslag vorige commissievergadering.

5. Regioaangelegenheden.

6. Lijst met aandachtspunten.

7. Aanpassing Aanwijzingsbesluit uitvoering Wet Inschakeling Werkzoekenden.
8. Bijdrage 75-jarig jubileum van het Oranjecomité Veessen, Vorchten en Marle.
9. Beschikbaarstelling krediet bouw Remedial Teaching-ruimte Goede Herderschool te Wapenveld.
10. Aanpassing doelgroep voor categoriale bijzondere bijstand aan chronisch zieken en gehandicapten.
11. Toegankelijkheid centrum Wapenveld.

12. Subsidiëring van de Oranjeverenigingen in de gemeente Heerde.
13. Rondvraag.

14. Sluiting.

Vergadering commissie Algemeen bestuurlijke zaken en middelen woensdag 30 maart
1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht publieke tribune over agendapunten en punten die niet op de agenda staan.
4. Verslag vorige commissievergadering.

5. Regioaangelegenheden.

6. Lijst met aandachtspunten.

7. Beschikbaarstelling diverse kredieten van vervangingsinvesteringlijst 2005.
8. Bijdrage 75-jubileum Oranjecomité Veessen, Vorchten en Marle.
9. Beschikbaarstelling krediet bouw RT-ruimte Goede Herderschool te Wapenveld.
10. Herziening gemeenschappelijke regeling Regio IJssel Vecht.
11. Goedkeuring besteding batig saldo kabelnet door S.C.O.R.T.
12. Beschikbaarstelling krediet aanschaf materialen vervangings-investeringen. brandweerkorpsen Heerde en Wapenveld.
13. Actualisatie uitgangspunten stookbeleid gemeente Heerde.
14. Rondvraag.

15. Sluiting.

Vergadering commissie Grondgebiedzaken donderdag 31 maart 2005
1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Spreekrecht publieke tribune over agendapunten en punten die niet op de agenda staan.
4. Verslag vorige commissievergadering.

5. Regioaangelegenheden.

6. Lijst met aandachtspunten.

7. Tarieven Wijhese veer 2005.

8. Bekrachtiging brief aan Continuon inzake protest betalen aansluit- en transporttarieven 2005.
9. Beschikbaarstelling diverse kredieten van vervangingsinvesteringlijst 2005.
10. Visie Klapperdijk (stukken liggen vanaf 22 maart ter inzage).
11. Schetsontwerp AHOED Heerde.

12. Mededeling beëindiging project Kuuroord De Rolders.
13. Toegankelijkheid centrum Wapenveld.

14. Bedenkingen ontwerpstreekplan.

15. Rondvraag.

16. Sluiting.

Verordeningen Wet Werk en bijstand
Door de komst van de Wet werk en bijstand (WWB) heeft de gemeenteraad in de afgelopen periode een aantal verordeningen vastgesteld. Het doel van de WWB is enerzijds het ondersteunen bij arbeidsinschakeling van personen en anderzijds het verlenen van bijstand aan personen die in zodanige omstandigheden verkeren dat ze niet in eigen bestaan kunnen voorzien.

Het gaat om de volgende verordeningen:
'Reïntegratieverordening gemeente Heerde 2004', vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 13 september 2004. In deze verordening zijn de relevante aspecten over uitstroom en activering opgenomen zoals verwoord in het gemeentelijke sociaal activerings- en uitstroombeleid en het inkoopbeleid. Ook het premiebeleid maakt door de komst van de WWB deel uit van deze verordening. De 'Verordening premiebeleid WIW 2002' is komen te vervallen;

'Afstemmingsverordening WWB gemeente Heerde 2004', vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 13 september 2004. Hierin zijn opgenomen: sanctioneren bij tekort schietend besef van verantwoordelijkheid, het niet of onvoldoende nakomen van verplichtingen, misdragingen, handhaving, fraudebestrijding en nadere regels over de hoogte van de boete bij inburgeraars die niet aan de verplichtingen voldoen. De uitvoering op grond van de Wet boeten, maatregelen en terug- en invordering is hiermee komen te vervallen;

'Verordening verhoging of verlaging van de bijstandsnorm 2004', vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 13 september 2004. De WWB bepaalt de bijstandsnorm maar biedt het college de mogelijkheid tot verhogingen en verlagingen als er sprake is van hogere of lagere algemeen noodzakelijke kosten van het bestaan waarin de bijstandsnorm voorziet. De Verordening "gemeentelijke toeslagen en verlagingen Algemene bijstandswet 1998-2" is hiermee komen te vervallen;

'Verordening minimabeleid gemeente Heerde 2004', vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 8 maart 2004. Hierin is het gemeentelijk minimabeleid over o.a. de bijdragen voor sociaal culturele activiteiten opgenomen. De 'Verordening minimabeleid gemeente Heerde 2001' is hiermee komen te vervallen;

'Verordening Cliëntenparticipatie Sociale Zaken Heerde 2005', vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 7 februari 2005. In deze verordening is de vorm van inspraak geregeld voor ervaringsdeskundigen en belangenbehartigers.

Op verzoek kunnen de verordeningen tijdens kantooruren worden ingezien bij het team Bestuursondersteuning. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente Heerde, team Maatschappelijke Ondersteuning, tussen 8.30 - 9.30 uur, tel.: 0578 - 699494.

Vergadering Veluwecommissie

Hoe ziet de toekomst van de Veluwe er uit? Wie gaat wat doen en wanneer? Dat staat bij de Veluwecommissie centraal. Deze commissie is ingesteld door Gedeputeerde Staten van Gelderland, het dagelijks bestuur van de provincie. Zij moet GS daarover adviseren. Dit gebeurt via een verdere uitwerking van het beleidsplan Veluwe 2010 en door het opstellen van een reconstructieplan voor het gebied. Alles is er op gericht om een goede kwaliteits-impuls tot stand te brengen.

De bijeenkomsten van de Veluwecommissie zijn openbaar, tenzij anders vermeld. U bent van harte welkom.

De Veluwecommissie vergadert eens per vier weken. De agenda en de te behandelen stukken kunnen vanaf het midden van de volgende week worden geraadpleegd en gedownload van de website van de Veluwecommissie (www.veluwecommissie.nl)

De eerstvolgende vergadering van de Veluwecommissie is op 24 maart 2005. Plaats: Raadszaal gemeentehuis Apeldoorn
Aanvang: 9.30 uur -13.30 uur

De agenda luidt als volgt:


1. Opening en mededelingen

2. Verslag van de vergadering van 27 januari 2005
3. Reconstructie Veluwe

4. Projectenprogrammering 2005

5. Veluwe 2010

6. Stukken ter kennisname

7. Ingekomen en uitgaande stukken

8. Wat verder ter tafel komt/rondvraag

9. Sluiting

Bekendmaking Wet Milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij een melding heeft geaccepteerd volgens artikel 8.19 van de Wet milieubeheer van de heer J.H. Ordelman, Veesserenkweg 57 te Veessen met betrekking tot enkele veranderingen van het bedrijf aan de Veesserenkweg 57 te Veessen.

Op basis van de Wet milieubeheer is het mogelijk om middels een melding volgens artikel 8.19 Wet milieubeheer te voorzien in situaties waarbij een verandering niet in overeenstemming is met de geldende milieuvergunning, maar de verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen dan door deze milieuvergunning worden toegestaan.

In dit geval bestaan de veranderingen uit:

- het verschuiven van enkele activiteiten binnen de bestaande gebouwen;
- het uitbreiden van het veebestand met 6 stuks waardoor de verdeling jongvee en melkvee wordt gewijzigd en waarbij de ammoniakemissie afneemt;
- het uitbreiden van het bedrijf met twee kuilvoerplaten, een mestschuif en voerverdeelunits.

De melding met bijbehorende stukken ligt vanaf 23 maart tot en met 4 mei 2005 ter inzage en wel op werkdagen op de afdeling VRM van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak. Desgevraagd kunnen de stukken buiten kantooruren worden ingezien.

Tot en met een dag na genoemde periode van ter inzage legging kan door belanghebbenden bezwaar worden ingediend bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD te Heerde. Degene die schriftelijk een bezwaarschrift indient, kan tevens in een afzonderlijke brief verzoeken om zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

De melding wordt van kracht direct na het verstrijken van de bezwaartermijn van 6 weken, tenzij gebruik is gemaakt van de mogelijkheid tot het indienen van een verzoek tot voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, in welk geval de melding van kracht wordt nadat op zodanig verzoek is beslist.

Voor meer informatie en voor het inzien van de stukken buiten kantooruren kunt u contact opnemen met het team Bouw- en milieutoezicht, tel.: 0578-699444.

Mededeling inzet mobiele puinbreker
Het college van Heerde maakt bekend dat zij op 10 maart 2005 een kennisgeving op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval heeft ontvangen van:


- Milieutechniek Boverhoff B.V., Europaweg 26 te Heerde met betrekking tot de inzet van een mobiele puinbreekinstallatie op het perceel Veldkampseweg 4 te Heerde.

De puinbreekinstallatie zal van 23 tot en met 25 maart 2005 op dit perceel in werking zijn waarbij de voorschriften van bovenvermeld Besluit van toepassing zijn. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en milieutoezicht, tel. 0578 - 699439.

Verleende ontheffing

Ontheffing verleend voor het verbranden van snoeihout aan:


- Z. Tijssen, Beeklandseweg 19 te Heerde

- H. Jongetjes, Kanaaldijk 9 te Heerde

- J. Wagenaar, Meenseweg 4 te Heerde

- H.H. Henniphof, Ziebroekseweg 1 te Heerde

- A.D. van 't Hoog, Hogeweg 11 te Veessen
- G.J. Tessemaker, Hogeweg 17 te Veessen

- W.G. Smale, Kloosterakkers 2A te Veessen

- C.R. Maan, Veesser Enkweg 42 te Veessen

- W. Rakhorst, Veesser Enkweg 47 te Veessen

- J.H. Ordelman, Veesser Enkweg 56 te Veessen
- T.B. Niesing, Kerkweg 30 te Vorchten

- B. van de Weg, Papelandseweg 6 te Vorchten
- H. Dijkslag, Kerkstraat 8 te Wapenveld

- H.A.M. van Luijk, De Steeg 2 te Wapenveld

- J. Volkers, Wildekampseweg 81 te Wapenveld

Bekendmaking Wet Milieubeheer actualiseren vergunning Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 23 maart 2005 het ontwerpbesluit ter inzage ligt met betrekking tot het voornemen om op grond van artikel 8.22 lid 1 van de Wet milieubeheer ambtshalve de vergunning te actualiseren van F. Keurhorst, Gatherweg 28 te Vaassen betreffende het pluimveebedrijf aan De Stege 8 te Veessen. Het voorschriftenpakket behorende bij de vergunning van 21 februari 1984 wordt in zijn geheel vervangen door een nieuw voorschriftenpakket.

De stukken blijven ter inzage liggen totdat de termijn is verstreken waarbinnen tegen het besluit beroep kan worden ingesteld.

Een ieder kan binnen twee weken na de dag waarop een exemplaar van het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, schriftelijk bedenkingen indienen (art. 3:24 Algemene wet bestuursrecht (Awb)). De bedenkingen moeten worden gericht aan het college van Heerde, postbus 175, 8180 AD Heerde. Indien gewenst, worden de persoonlijke gegevens van degene die bedenkingen indient niet bekend gemaakt. Dit verzoek moet schriftelijk en tegelijkertijd met de bedenkingen bij het gemeentebestuur worden ingediend (art. 3:24 lid 4 Awb).

Wanneer niet van de mogelijkheid gebruik wordt gemaakt bedenkingen in te brengen tegen het ontwerpbesluit, kan later in principe ook niet tegen het definitieve besluit beroep worden ingesteld.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen tijdens werkdagen ter inzage op de afdeling VRM van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak. Desgevraagd kunnen de stukken buiten kantooruren ter inzage worden gelegd.

Voor het inzien van de stukken buiten de kantooruren en voor nadere informatie kunt u contact op nemen met het team Bouw- en milieutoezicht, tel.: 0578-699444.

Vijftien paasvuren op tweede paasdag

Verleende ontheffing voor het stoken van een paasvuur op tweede paasdag:


- Achterseweg 8 te Heerde

- Achterseweg 15 te Heerde

- Brandweg 1 te Heerde

- Evergunnedijk 10 te Heerde

- Evergunnedijk 18-1 te Heerde

- Kavelweg 18 te Heerde

- Kolthoornseweg 1 te Heerde

- Oenerweg 2A te Heerde

- Oenerweg 29 te Heerde
- Plakkenweg 1 te Heerde

- Vosbergerweg 36 te Heerde

- de Stege 1A te Veessen

- Kerkstraat 50 te Veessen

- Ellenhoorn 6 te Wapenveld

- Flessenbergerweg 46 te Wapenveld

Ingekomen bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 9 maart 2005 tot 16 maart 2005 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

anvraag lichte bouwvergunning van
- J. Otten voor het plaatsen van een garage/berging op het perceel Smeestraat 1 te Veessen
- H. Steenwoerd voor het plaatsen van een berging op het perceel Kwartelweg 5A te Wapenveld -
aanvraag reguliere bouwvergunning van
- de heer/mevrouw Roke voor het gedeeltelijk vernieuwen van een bijgebouw op het perceel 2e Hoornerveenseweg 16 te Heerde
- B. Brummel voor het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Kamperweg 16 te Heerde
- Loeff Vastgoed Heerde bv voor het geheel plaatsen van een tent op het perceel Dorpsstraat 38 te Heerde

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De bouwplannen kunnen worden ingezien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling VRM op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 9 maart 2005 tot 16 maart 2005 een aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen van:


- A.J. van Duren voor het slopen van een hooiberging, werktuigenberging, kapschuur op het perceel Werverweg 5 en 5-1 te Wapenveld

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. Het plan kan worden ingezien bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling VRM op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (Artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het geheel plaatsen van een garage op het perceel de Pagenberg 10A te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat slecht één garage/berging is toegestaan.
- het gedeeltelijk vergroten van een bijgebouw op het perceel Kerkweg 3 te Vorchten. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de maximaal toegestane nokhoogte van het bijgebouw wordt overschreden.
- het wijzigen van een eerder afgegeven bouwvergunning voor het vergroten van de woning op het perceel Lagestraat 15A te Wapenveld. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het bouwblok wordt overschreden.

Het betreffende bouwplan ligt met ingang van woensdag 23 maart 2005 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling VRM. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn schriftelijk hun zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Openbare welstandsvergadering
Donderdag 31 maart is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 12.00 uur.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf woensdag 30 maart 2005 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, ruimte en milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen met de welstandsgedelegeerde en een burgerlid vinden elke donderdagochtend in de oneven weken plaats.

Op dinsdag 5 april 2005 vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties).

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt vanaf maandag 4 april 2005 ter inzage bij de balie van het team Bouw- en milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, ruimte en milieu. De agenda wordt tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst

De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke dinsdag in de even weken plaats.

Conform artikel 12 van de Woningwet is de welstandsvergadering openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.30 uur, tel.: 0578-699 467. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Verleende bouwvergunningen
lichte bouwvergunning aan

- G.J. Simens voor het geheel vernieuwen van het loket (entree) op het perceel Veldweg 1 te Heerde
- J.H. Kers voor het vergroten van een woning op het perceel Beatrixweg 5 te Heerde
- K. Liefers voor het vergroten van de woning op het perceel Annenkamp 39 te Wapenveld
- M.W. Jonker voor het plaatsen van een schuur op het perceel Zwaaikolk 28 te Wapenveld
- H. van der Scheer voor het vergroten van de woning op het perceel Professor Brummelkampstraat 55 te Wapenveld
- J. Nieuwenhuis voor het gedeeltelijk vergroten van een woonhuis op het perceel Mezenweg 21 te Wapenveld Verzonden: 8 maart 2005

- H. Lammers voor het vergroten van de woning op het perceel Zuppeldseweg 2 te Heerde Verzonden: 9 maart 2005

- Gemeente Heerde voor het plaatsen van een overkapping t.b.v. een jongeren ontmoetingsplek voor de periode van vijf jaar op het perceel Klapperdijk/Stationsstraat te Wapenveld Verzonden: 11 maart 2005

reguliere bouwvergunning aan

- M. van Marwijk Kooy voor het tijdelijk plaatsen van 2 caravans op het perceel Dreefseweg 1 te Wapenveld Verzonden: 11 maart 2005
- K. Hanekamp voor het vervangen van een bijgebouw op het perceel Weteringdijk 20 te Heerde
- W. van Lohuizen voor het uitbreiden van de woning op het perceel Weteringdijk 18 te Heerde Verzonden: 14 maart 2005

Verleende sloopvergunningen

- K. Rorije voor het slopen van een woning en bijbehorende bijgebouwen op het perceel Veldkampseweg 4 te Heerde
- M. van Marwijk Kooy voor het slopen van een schuur op het perceel Dreefseweg 1 te Wapenveld
- Triada Wonen voor het slopen van een woonhuis op het perceel Eperweg 59 te Heerde Verzonden: 8 maart 2005

Goedkeuring bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat Gedeputeerde Staten bij besluit van 3 maart 2005 het door de gemeenteraad in de vergadering van 13 december 2004 vastgestelde bestemmingsplan Schotkamp, 9e partiële herziening (Dürst Brittlaan / Meester Nijhoffstraat) heeft goedgekeurd.

De herziening omvat een juridisch planologische regeling ten behoeve van de nieuwbouw van een uitvaartcentrum aan de Dürst Brittlaan / Meester Nijhoffstraat te Heerde.

Het besluit van Gedeputeerde Staten alsmede het bestemmingsplan liggen met ingang van woensdag 23 maart 2005 gedurende zes weken op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling VRM.

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kunnen belanghebbenden gedurende bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt toe aan een belanghebbende die in een eerder stadium bedenkingen heeft kenbaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten of die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn - naast het indienen van beroep - een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verleende inritvergunning

- De heer G. van de Beld, jr., Vicarielaan 2 te Heerde, voor het aanleggen van een tijdelijke inrit op het perceel Dürst Brittlaan te Heerde ten behoeve van de nieuwbouw van Memento Mori. Verzonden: 11 maart 2005

Verleende kapvergunning


- De heer E. IJzerman, Hondenbergseweg 2 te Wapenveld, voor het kappen van 1 populier en 1 eik op het perceel Kanaaldijk 63 te Wapenveld;
- Mevrouw Hekkert, Terpweg 10 te Heerde, voor het kappen van 3 eiken en 4 berken op het perceel;
- Dr. S. Verhoeven, Elburgerweg 5 te Heerde, voor het kappen van 2 populieren, 1 esdoorn en een plataan op het perceel;
- De heer en mevrouw Broekhuis, Nachtegaalweg 60 te Wapenveld, voor het kappen van 1 ceder en 1 apenbroodboom op het perceel;
- Triada Wonen te Epe, voor het kappen van 1 larix op het perceel Brinkweg 9 (zijde Ds. v. Meursstraat) te Wapenveld;
- De heer Otten, Mansardehof 20 te Apeldoorn, voor het kappen van 3 eiken en 1 amerikaanse eik op het perceel Smeestraat 1 te Veessen. Verzonden: 10 maart 2005.

Verleende vergunning brandveiligheid
Aan de gebruiker van de navolgende gebouwen is een gebruiksvergunning verleend:
- Gereformeerde Kerk, Kamperweg 22a te Heerde, voor het in gebruik nemen/houden van het bouwwerk: Gereformeerde Kerk, Kanaalstraat 21 te Heerde Verzonden: 10 maart 2005

- Christelijke basisschool De Zaaier, Veesserenkweg 49 te Veessen, voor het in gebruik nemen/houden van het bouwwerk: De Zaaier, Veesserenkweg 49 te Veessen. Verzonden: 14 maart 2005

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de president van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de President van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen 116 euro.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.


---- --