Politie Midden- en West Brabant

Politie lost overval en 26 auto-inbraken op

TILBURG, 17 maart 2005

Politie pakt overvaller

TILBURG Met de aanhouding van een 22-jarige man uit Tilburg heeft de politie de overval op een kledingzaak aan de Korvelseweg in Tilburg opgelost. De overval werd op donderdagavond 13 mei 2004 rond tien voor negen gepleegd. De verdachte is op woensdag 16 maart geleid voor de officier van justitie en de rechter commissaris te Breda.

Op donderdagavond 13 mei van het vorig jaar pleegde de Tilburger de overval op een kledingzaak aan de Korvelseweg. De overvaller droeg een bivakmuts en was gewapend met een vuurwapen. Hij eiste geld van een medewerkster van de kledingzaak. Die gaf hem geld uit de kassa waarop de overvaller de winkel verliet.

De politie kwam de verdachte op het spoor nadat zij informatie kreeg over de handel en wandel van de man. Na een onderzoek rondom de verdachte kon hij afgelopen maandag, 14 maart 2005, in zijn woning in de Tilburgse binnenstad worden aangehouden.

Tilburger bekent reeks auto-inbraken

TILBURG Met de aanhouding van een 36-jarige man uit Tilburg heeft de politie een serie van 26 auto-inbraken in parkeergarage Heuvelpoort opgelost. De Tilburger pleegde de auto-inbraken in de periode tussen december 2004 en de dag waarop hij werd aangehouden.

Op vrijdag 18 februari jl. werd de man s avonds om negen uur aangehouden in een winkel aan de Spoorlaan in Tilburg. In deze winkel bedreigde de Tilburger een winkelmeisje. Als de man door de politie over de bedreiging wordt gehoord geeft hij aan nog meer feiten op zijn kerfstok te hebben. Hij geeft de politie aan dat hij schoon schip wil maken en vertelt dan over de 26 auto-inbraken die hij vanaf december in de parkeergarage Heuvelpoort pleegde.

Auteur: Carel Bouman