FNV

NS-onderhandelingen rechtstreeks via internet

Vanaf nu kunnen belangstellenden met een klik op de muis het cao-traject bij de Nederlandse Spoorwegen op de voet volgen. "Door te laten zien wat er aan de onderhandelingstafel gebeurt, proberen we de leden meer bij het cao-proces te betrekken", zegt delegatielid John Martens die op http://www.fnvspoor.nl/ de onderhandelingen gaat bijhouden.

Op de website is niet alleen de laatste stand van zaken te lezen, ook is er een forum, waar leden rechtstreeks kunnen reageren op stellingen. Bovendien kan het kaderbestand via de e-mail desgewenst om zijn mening over cao-onderwerpen worden gevraagd.

Volgens John Martens is NS niet echt blij dat het rituele dansen rond de cao-onderhandelingen nu voor de hele wereld zichtbaar is. Zeker omdat het moeizame onderhandelingen zullen worden. "We gaan ook foto's publiceren. Van een boze Andries bijvoorbeeld", lacht Martens.

Op 8 maart zijn de cao-voorstellen uitgewisseld. Donderdag vinden de eerste echte onderhandelingen plaats. De laatste ronde is gepland op 31 maart. Pensioen en werkzekerheid zijn de belangrijkste onderwerpen. De voorstellen staan op http://www.fnvspoor.nl/