Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Overvalteam lost tientallen zaken op 20 arrestaties
16/03/2005 - Het overvalteam van district West heeft sinds 01 december 2004 twintig overvallers en helers gearresteerd. De verdachten, variërend in leeftijd van 18 tot 48 jaar zijn inmiddels voor de rechter-commissaris geleid.

District West stelde enkele weken geleden een permanent overvalteam samen om de gepleegde overvallen nog beter aan te pakken. In de éérste week van maart 2005 werden nog eens zeven verdachten aangehouden die vier overvallen hadden gepleegd. Twee verdachten bleken de gestolen goederen te helen maar konden ook worden ingerekend. Inmiddels is er zicht op nog meer verdachten. Door de goede samenwerking van diverse opsporings-instanties, buurtregisseurs, ondernemers en de via opsporingsberichtgeving ingeroepen hulp van bewoners, kwamen enige verdachten in beeld.

Naar mate het onderzoek vorderde bleken behalve overvallen op winkels, een hotel, een kapper- en manicurezaak, ook enkele diefstallen van auto's en een bedreiging met een vuurwapen terug te brengen op enkele van de ingerekende overvallers. Opmerkelijk is dat het niet om één groep criminelen gaat maar dat de daders in afzonderlijke en wisselende samenstelling hun slag sloegen. Het onderzoeksteam sluit nog meer aanhoudingen op korte termijn niet uit.