FloraHolland


Januari Februari Maart

---

FloraHolland Productcommissie Bloeiende seizoensproducten

FLORAHOLLAND (17 maart 2005) - In de vergadering van de FPC Bloeiende seizoensproducten is uitgebreid stilgestaan bij de activiteiten rondom de versterking van de plantenklok en bij de logistiek piek van 2005.

Vanuit de plantenklok is toegelicht welke acties de komende maanden op het programma staan om de plantenklok te versterken. Assortiment, regelmaat in aanvoer en betrouwbaarheid spelen hierbij een grote rol. Vanuit Logistiek is toegelicht welke activiteiten ondernomen worden om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de dockcapaciteit in fase G. De doorstroming achter de docks is het grootste knelpunt. Door de doorstroming achter de docks te verbeteren kan de tijd aan de docks worden verkort en kan de piek met de bestaande middelen worden opgevangen.
De vergadering werd afgesloten met een rondgang over de importafdeling. Toegelicht werd hoe producten uit het buitenland worden verwerkt. Vervolgens werden de producten uit Italie en Denemarken, die klaar stonden voor verwerking, aan een extra controle onderworpen.


---