Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 17 maart 2005

Politie controleert verkeer

STEENBERGEN: Woendagmiddag heeft de politie 16 bekeuringen uitgeschreven tijdens een verkeerscontrole in de Wouwsestraat. 15 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel en 1 bekeuring voor het niet bij zich hebben van het bromfietscertificaat.

Politie houdt woninginbrekers aan

WOENSDRECHT: : De politie heeft een 28 jarige man uit Bergen op Zoom en een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. Zij worden ervan verdacht van een inbraak op 05 oktober 2004 gepleegd in een woning aan de Dorpsstraat in Woensdrecht. De zaak kwam aan het rollen nadat op 15 februari 2005, in het TV-programma Bureau Brabant. Er werd toen een foto getoond van een man, die met een in de woning te Woensdrecht ontvreemde pinpas, geld opnam uit een geldautomaat in Bergen op Zoom. Na de uitzending kreeg de politie diverse tips die hebben geleid tot de aanhouding, op 02 maart 2005, van de Bergenaar. Lopende het onderzoek werd op 14 maart 2005 de Groninger aangehouden. Op 17 maart is de Groninger weer in vrijheid gesteld. De Bergenaar is in verzekerde bewaring gesteld.

Inbraak auto

HUIJBERGEN: Woensdagmiddag werd tussen 14.30 en 15.40 uur ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Putsebaan. Uit het voertuig, waarvan een ruit werd vernield, werd een tas met inhoud ontvreemd.

Auto in beslaggenomen

PUTTE: Woensdagavond omstreeks 20.00 uur heeft de politie op de Antwerpsestraat, de bestelauto van een 39-jarige inwoner van Ossendrecht in beslaggenomen. Tijdens een algemene controle bleek dat het voertuig niet was verzekerd. Ook bleek dat de Ossendrechtenaar de auto bestuurde, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.

Fransman in gestolen auto aangehouden

WOENSDRECHT: Op Rijksweg A4 heeft de politie woensdagmiddag een 32-jarige Fransman zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij reed in een in Frankrijk gestolen personenauto. De man is in verzekering gesteld en de auto is in beslag genomen.

Snelheidscontrole

HOOGERHEIDE: Donderdagmiddag werd tussen 14.00 en 15.00 uur de snelheid gecontroleerd in de 30 km zone van de Huijbergseweg. Van de 50 passanten bleken er 3 in overtreding te zijn. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km per uur

Politie houdt man met softdrugs aan

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmiddag is een 23-jarige man uit (B) Tienen aangehouden omdat hij hennep bij zich had aan de Antwerpsestraat. De man kwam uit een horecagelegenheid en had een zwart plasticzakje bij zich. Op het verzoek of de agenten in zijn tas mochten kijken troffen zij 100 gram hennep aan. De man heeft de hennep ingeleverd en kreeg een proces verbaal.

Wijkagent vindt dader schieten met luchtbuks

HALSTEREN: De wijkagent heeft woensdag twee dertienjarige jongens afkomstig uit Bergen op Zoom en Halsteren aangehouden voor het schieten met een luchtbuks. Hierbij is een meisje maandagmiddag gewond geraakt aan haar been. Na gesprekken met enkele buurtbewoners waren de daders snel te achterhalen. De twee jongens waren met een luchtbuks vanuit de achtertuin op vogeltjes aan het schieten. Hierbij heeft de jongen uit Bergen op Zoom het meisje geraakt in haar been. De jongens zijn door de politie gehoord. Ze zien in dat ze een grote fout hebben gemaakt en hebben veel spijt. De wijkagent waarschuwt voor de gevaren die het schieten met luchtbuks met zich mee kan brengen. Zeker als het in handen van kinderen komt. Beide jongens krijgen een proces-verbaal.

Diefstal uit auto

WOUWSE PLANTAGE: Woensdagmiddag is in een auto die geparkeerd stond aan de Zoomvlietweg ingebroken. De dader heeft de autoruit met grof geweld vernield waardoor ook schade aan het portier is ontstaan. Een rugzakje, een portemonnee, radio/cd-speler en plastictas met ruiterartikelen zijn gestolen.

Lantarenpalen gevaarlijk vernield

ROOSENDAAL: De wijkagent vraagt aandacht voor vernielde lantarenpalen in de wijk Langdonk Zuid. Woensdagavond heeft iemand drie lantarenpalen aan de Fenkelstraat en Muzenlaan vernield. De lantarenpalen worden aan de zijkant vermoedelijk met behulp van een sleutel geopend en de zekeringen worden eruit gehaald. De dader(s) laten de lantarenpalen open achter. De wijkagent geeft aan dat het een gevaarlijke situatie oplevert want op het moment dat de straatverlichting aangaat komt er stroom op de bedrading te staan met alle mogelijke gevolgen van dien. Inmiddels zijn er bijna 20 lantarenpalen vernield de afgelopen twee weken. De politie neemt de zaak hoog op en heeft een onderzoek ingesteld en wil graag informatie over mogelijke dader(s).

Man die trottoirbanden steelt aangehouden

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag werd door oplettende agenten een verdachte op heterdaad aangehouden. De man, een 29-jarige man uit Roosendaal, reed op zijn fiets met acht trottoirbanden achterop. Hij had deze banden weggenomen aan de Lindenburg. De verdachte is aangehouden en ingesloten in Breda. Er zijn de laatste tijd meer diefstallen van trottoirbanden geweest en hierover wordt de verdachte ook gehoord.

Politie controleert verkeer

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag heeft de politie het verkeersgedrag gecontroleerd op de Burgemeester Schneiderlaan tussen 14.15 en 15.30 uur. De politie schreef 12 bekeuringen uit voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/u. Ook kreeg een bestuurder van een bromfiets een boete omdat hij het fietspad niet volgde. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat een passagier op schoot voorin een kind vervoerde.

Politie controleert bromfietsers

ROOSENDAAL: Donderdagochtend heeft de politie bromfietsers gecontroleerd aan de Zundertseweg, de Commandobaan, de Burgemeester Schneiderlaan en Helmersflat. In totaal zijn 93 brom/snorfietsen gecontroleerd en 31 verbalen uitgeschreven o.a. voor
constructiesnelheid, niet volgen bromfietspad, geen gasdichte uitlaat, geen geldig verzekeringsplaatje, geen bromfietscertificaat en niet op vordering tonen van verzekeringsbewijs.

In goed vertrouwen bestolen

ROOSENDAAL: Woensdagochtend is een bewoner aan de Burgemeester Freijterslaan wakker gebeld. De persoon die voor de deur stond werd door de bewoner in goed vertrouwen binnen gelaten. De man vroeg om drinken. Toen de bewoner terug uit de keuken kwam zag hij de persoon uit zijn slaapkamer komen en de woning verlaten. Later bleek dat uit de broekzak van de bewoner een groot geldbedrag gestolen was. Deze broek lag in de slaapkamer.

Man onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Donderdagochtend werd in de Voltastraat een 37-jarige man uit Roosendaal ter controle staande gehouden door de politie. Bij de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken om een voertuig te mogen besturen. Hij is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies 320 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal.

Auteur: Karen de Groot