Universiteit Nyenrode

Philippe Albert hoogleraar internationaal belastingrecht bij Nyenrode


- PERSBERICHT - Breukelen, 17 maart 2005 - Prof. mr. dr. P.G.H. Albert is benoemd tot hoogleraar Internationaal Belastingrecht aan de Nyenrode Business Universiteit. De leerstoel is ondergebracht bij het Center for Tax Management van de universiteit. Albert ontving recentelijk voor zijn publicaties de prof. mr. H.J. Hofstra-penning, die elke twee jaar wordt toegekend aan iemand die aantoont in staat te zijn fiscale vraagstukken door een scherpzinnige analyse toegankelijk te maken, en daarbij theoretische grondslagen met een praktische toepasbaarheid weet te combineren.

Prof. dr. Hans Palm, Dean van de Nyenrode Business Universiteit: Philippe Albert is een waardevolle aanvulling op het Nyenrode-hooglerarencorps. Het internationaal belastingrecht is een belangrijk kennisveld voor onze studenten. Met zijn praktijkervaring bij Berk en het Gerechtshof in Den Haag weet Albert dit veld in het juiste perspectief te benaderen.

Prof. dr. Roland Brandsma, directeur van het Center for Tax Management: Als Center for Tax Management zijn we zeer verheugd met de benoeming van Philippe Albert. Met hem hebben we een waardevol expert in huis gehaald, waarmee we onze vooraanstaande positie in het vakgebied weer verder kunnen uitbouwen.

Over prof. mr. dr. P.G.H. Albert
Philippe Albert is sinds 1997 directeur van Bureau Vaktechniek Belastingadviseurs van Berk Accountants en Belastingadviseurs. Hij is daarnaast sinds 1999 raadsheer-plaatsvervanger van het Gerechtshof in Den Haag.
Na zijn doctoraal examen fiscale economie (1985) trad Albert in dienst van het Ministerie van Financiën. In 1995 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam; in 1997 behaalde hij ook zijn doctoraal examen fiscaal recht. Albert schreef een groot aantal boeken en artikelen over diverse fiscale onderwerpen. Voor deze publicaties is hem de prof. mr. H.J. Hofstra-penning verleend.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (