Verzamelde persberichten donderdag 17 maart

's-Hertogenbosch 17-03-2005

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen - Woensdag zijn op verschillende plaatsen in Rosmalen verkeerscontroles gehouden. Bij deze controles zijn totaal 44 bekeuring uitgeschreven. Zo hadden 37 personen hun autogordel niet om. Twee werden bekeurd omdat ze geen helm op hadden, vier bestuurders reden door rood licht en een zat niet handsfree te bellen.

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Woensdagavond is een 35-jarige man uit Bakel aangehouden. De man had in haar woning in 's-Hertogenbosch zijn 34-jarige vriendin bedreigd en in de woning had hij vernieling aangericht. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 05.00 uur, werd op de Kooikersweg in 's-Hertogenbosch een 39-jarige man uit Kerkdriel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken. ( De man blies vier keer het maximaal toegestane.) Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 11 uur. Het rijbewijs van de man bleek op 31 januari al te zijn ingevorderd voor een zelfde overtreding. Hij werd dan ook nog bekeurd voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De auto van de man werd in beslag genomen.

GORDELCONTROLES

Helvoirt/Esch - Woensdagmiddag zijn op de Molenstraat in Helvoirt en de Dorpsstraat in Esch gordelcontroles gehouden. Totaal 12 personen werden bekeurd omdat ze de gordel niet om hadden. (4 in Helvoirt en 8 in Esch)

------
Sint Oedenrode - Ook op de Zuidelijke Randweg in sint Oedenrode werd een gordelcontrole gehouden. Bij deze controle zijn 14 personen bekeurd die de gordel niet om hadden.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode - In de nacht van woensdag op donderdag, even voor
01.30 uur, werd op de Kortestraat in Sint Oedenrode een 33-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Veghel - Woensdagmiddag werd in een winkel aan de Hoofdstraat in Veghel een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man werd betrapt toen drie flesjes parfum met een totale waarde van 60 euro wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

Oss - Woensdagavond is een 16-jarige jongen uit Oss aangehouden. Door getuigen was gezien dat de jongen samen met een andere jongen een fiets wegnam vanaf het winkelcentrum aan het Sterrebos in Oss. De 16-jarige jongen kon korte tijd later worden aangehouden Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag controleerden politiemensen op de Begijnenstraat in Oss een Poolse auto. Bij de controle bleek dat het een Nederlandse betrof, die waarschijnlijk in Polen is gestolen, en voorzien was van een Pools kenteken. De bestuurder van de auto een Poolse man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Hij overlegde bij de controle een vals paspoort. In de auto troffen de politie mensen ook een knuppel en een bijl aan deze zijn inbeslag genomen.

DODE EN ZWAAR GEWONDE BIJ ONGEVAL

Heesch - Donderdagmorgen even na 06.00 uur is een 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel bij een ongeval om het leven gekomen. De vrouw reed samen met een 25-jarige zus van haar in een auto over de A59 in de richting Nijmegen. Ze reden over de linkerrijstrook, waarbij ze een vrachtauto, bestuurd door een 51-jarige man uit Berlicum voorbij reden. Bij het voorbijrijden, kwam de auto waarin de vrouwen zaten met de rechtervoorkant in aanrijding met de linker achterkant van de vrachtauto. Hierdoor kwam de auto van de vrouwen dwars op de weg te staan. De twee vrouwen zijn uit de auto gestapt en hebben de vrachtautochauffeur gesproken. Op dat moment zijn twee andere auto's, bestuurd door een 32-jarige man uit Vlijmen en een 44-jarige man uit Geffen, ingereden op de over de weg staande auto van de vrouwen. Ook de vrouwen zijn hierbij geraakt. De 23-jarige vrouw uit Kaatsheuvel werd bij het ongeval opslag gedood. Haar 25-jarige zus, eveneens uit Kaatsheuvel, werd bij het ongeval levensgevaarlijk gewond. Ze is in kritieke toestand overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.
Door het ongeval is de A59 in de richting Nijmegen geruime tijd afgesloten geweest, waardoor lage files zijn ontstaan In de files hebben zich nog enkele kleinere aanrijding voorgedaan, waarbij alleen materiele schade ontstond.

JONGEN GEWOND BIJ ONGEVAL

Nuland - Donderdagmorgen is een 13-jarige jongen uit Rosmalen gewond geraakt bij een ongeval. De jongen fietste met een 14-jarige plaatsgenoot over de Zandstraat in Nuland. Waarschijnlijk zijn de twee daar met de sturen in elkaar gehaakt, waardoor de jongste van de twee viel. De jongen brak daarbij waarschijnlijk zijn elleboog. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

HENNEPDROGERIJ AANGETROFFEN

Veghel - Donderdagmorgen werd in een woning aan de Hennenberg in Veghel een hennepdrogerij aangetroffen. De Hennep werd in beslag genomen en de 31-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN

Veghel - Donderdagmiddag werd op het Stadhuisplein in Veghel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de 38-jarige bestuurder uit Eindhoven door de politie in zijn woonplaats werd gezocht in verband met een inbraak. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie in Eindhoven.

VROUW VAN TAS BEROOFD

Oss - Donderdagmiddag is een 77-jarige vrouw uit Oss van haar tas beroofd. Rond 13.00 uur liep de vrouw over de Schaepmanlaan in Oss, komende vanaf het winkelcentrum Heihoek. Ter hoogte van de kruising met de Troelstrastraat kwamen twee mannen op de vrouw afrennen en trokken haar de tas uit de hand. De vrouw kwam hierdoor ten val. De mannen wisten met de tas te ontkomen. Toen de vrouw onderweg was naar het winkelcentrum had ze de twee mannen ook al gezien.