Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (17/03)

BREDA, 17 maart 2005

Fietser 86 overleden aan gevolgen ongeval

BREDA- De 86 jarige fietser die dinsdagmiddag op de Kapittelweg Nieuwe Kadijk werd aangereden toen hij vermoedelijk door rood reed is gisteren aan de verwondingen die hij had opgelopen overleden. De man was met zwaar hersenletsel overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg waar hij gisteren stierf.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling vriendin

BREDA- De politie heeft vanmorgen een 34 jarige Bredanaar aangehouden voor bedreiging en mishandeling van zijn vriendin. Binnen de relatie van het paar bestaat er al langer spanning, die onlangs leidde tot een mishandeling en bedreiging van de man tegen zijn vriendin. De politie heeft de verdachte vanmorgen in zijn woning aangehouden.

Politie redt brandende flitspaal

BREDA- Een patrouille van de politie zag vannacht rond 02.00 uur op de kruising van de Backer en Ruebweg en de Lunetstraat een flitspaal in brand staan. Door onbekenden was met een oude autoband geprobeerd de paal te vernielen. Door snel ingrijpen van de politiemensen kon grotere schade worden voorkomen. De flitspaal is nog in bedrijf.

Hardhandige aanpak belletje trekker leidt tot aangifte mishandeling

BREDA- De moeder van een 11 jarige Bredase jongen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van mishandeling van haar zoon. Volgens de vrouw was haar zoontje met het verhaal thuisgekomen, dat een bewoner uit de wijk Heksenwiel hem te hardhandig had aangepakt toen hij met vriendjes de man meer dan één keer had lastig gevallen met belletje trekken. De vrouw deed aangifte van deze in haar ogen hardhandige aanpak.

Volgens de 24 jarige bewoner had hij de jongens gewaarschuwd ermee op te houden, maar toen hij één van de drie weer richting zijn voordeur zag lopen was hij achter de deur gaan staan. Toen hij de hand van een van de drie naar de bel zag reiken opende hij de deur en pakte de hand van de jongen vast. Volgens de 11 jarige zou hierbij zijn hand omgedraaid zijn en dat deed hem pijn. De bewoner is een andere mening toegedaan en zegt alleen erop uit geweest te zijn de jongens te waarschuwen ermee op te houden. De politie heeft de bewoner gehoord terzake eenvoudige mishandeling. De zaak zal door de officier van justitie worden beoordeeld of de zaak aanleiding is voor een verdere strafvervolging.

Bromfietser er met 100 km per uur vandoor

Resultaten bromfietscontrole

BREDA- Tijdens een gisteravond gehouden bromfietscontrole door het politieteam PrinsenBeemden op onder andere Lunetstraat, Muizenberglaan, Moerenpad heeft de politie in totaal 45 bromfietsen gecontroleerd. Er vielen 34 bekeuringen. De opgevoerde bromfiets kwam het meest voor: 14. Een bromfietser probeerde de controle te ontlopen en ging er met 100 km per uur vandoor. De bestuurder kon worden staande gehouden.

Brandende kaars op slaapkamer veroorzaakt binnenbrand

BREDA- Een brandende kaars op de slaapkamer van een woning aan de Hudsonstraat veroorzaakte vanmorgen een binnenbrand in de woning. De twee bewoners waren met een brandende kaars op de slaapkamer gaan slapen in de veronderstelling dat de kaars zonder problemen uiteindelijk zou doven. Dit pakte duidelijk anders uit toen ze tegen 06.45 uur vanmorgen ontdekte dat er brand was in de slaapkamer. De slaapkamer, maar ook een deal van de woning liep forse rook- roet- en brandschade op.

Velgen en banden gestolen van vrachtwagens

ETTEN-LEUR: Een bedrijf aan de Vossendaal in Etten-leur ontdekte vanmorgen, dat bij vier vrachtwagens in totaal 20 banden compleet met velgen waren gestolen. Eén band met velg weegt ongeveer 150 kilogram. De dader9s) moeten met een auto het terrein op zijn geweest om het totale gewicht te hebben kunnen vervoeren. Het hekwerk om het bedrijf bleek te zijn open geknipt.

Jongens aangehouden voor openlijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft vanmorgen twee jongens van 17 en 16 jaar uit Etten-Leur aangehouden, die worden verdacht van mishandeling dan wel openlijk geweld. Op 11 februari zouden ze deel hebben uitgemaakt van een groepje jongeren, die in de buurt van het winkelcentrum leeftijdgenoten lastig vielen. Hierbij zou ook zijn geslagen en een kopstoot zijn uitgedeeld. Het politieonderzoek leidde vandaag tot de aanhouding van het tweetal. Aanhouding van meerdere verdachten uit dit groepje worden niet uitgesloten.

Hennepkwekerij in Zundertse woning

ZUNDERT- De politie heeft gisteravond in een woning in Zundert een hennepkwekerij ontmanteld en de 58 jarige huurder van de woning, een man uit Den Haag, aangehouden. In de woning trof de politie 278 planten aan en 5000 stekplantjes. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw valt van paard

ETTEN-LEUR: Een 50 jarige vrouw uit Etten-Leur is gistermiddag rond 17.00 uur op de Muizenstraat van haar paard gevallen toen ze met haar viervoeter in galop liep en het paard kennelijk ergens onverwacht van schrok. De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en heeft vermoedelijk een hersenschudding. Het paard bleef ongedeerd en kon worden gevangen.

Auteur: Rien van Kuik