Ingezonden persbericht


Spa introduceert twee nieuwe smaken Spa&Fruit: Vitamine en Perzik-Gold Kiwi

Made, 17 maart 2005 ­ In april lanceert Spa de smaken Spa&Fruit Vitamine en Perzik-Gold Kiwi: twee koolzuurvrije limonades op basis van 20% vruchtensap en Spa mineraalwater. Hiermee speelt Spa in op de behoefte van de Nederlandse consument aan gezonde en lekkere producten die iets extra's bieden. De frisdranken laten zien dat gezond al lang niet meer saai hoeft te zijn en vormen een originele aanvulling op het assortiment vruchtenlimonades van Spa&Fruit koolzuurvrij.

Vitamine
Spa introduceert met Vitamine als eerste mineraalwater- en frisdrankspecialist een koolzuurvrije limonade die is samengesteld uit groente en fruit. Deze nieuwe smaak is bijzonder door de samenstelling van groente en fruit en geeft antwoord op de toenemende behoefte aan een gezonde dorstlesser. Vitamine is een groente- en fruitmix van sinaasappel, tomaat, ananas, wortel en passievrucht. Bovendien is de frisdrank verrijkt met vitamine A, C en E. Een glas is goed voor 30% van de dagelijkse hoeveelheid van deze vitamines.

Perzik-Gold Kiwi
Met Perzik-Gold Kiwi, verrijkt met vitamine C, speelt Spa&Fruit in op de groeiende populariteit van de gele kiwi in Nederland en combineert deze met perzik; een smaak die tot nu toe nog ontbrak in het assortiment. De gele kiwi is weliswaar vrij nieuw in Nederland, maar werd reeds vijfentwintig jaar geleden al ontdekt in Nieuw-Zeeland. De vrucht onderscheidt zich van de groene kiwi door zijn vijgachtige vorm en gladde schil. Maar het echte verschil zit binnenin: het vruchtvlees is goudgeel van kleur en kenmerkt zich door verschillende smaken als mango, perzik, meloen, citrus en honing.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Spa&Fruit Vitamine zit in een 1,5 literpak en is vanaf week 13 in diverse supermarkten verkrijgbaar. De adviesprijs voor een 1,5 literpak is 1,49 euro. Spa&Fruit Perzik-Gold Kiwi verschijnt ook in een 1,5 literpak en staat tevens vanaf week 13 in diverse supermarkten. De adviesprijs voor een 1,5 literpak is 1,34 euro.

Spadel Nederland B.V.
Spadel N.V. is marktleider in de Benelux op het gebied van mineraal- en bronwater en is gespecialiseerd in het bottelen en verkopen van mineraalwaters en frisdranken. Spadel exploiteert bronnen met een natuurlijke rijkdom in de Belgische Ardennen. Tot Spadel N.V. behoren de merken Spa, Bru-Chevron, Spontin, Wattwiller, Brecon Carreg en Rockspring (Wales). Spadel Nederland B.V. verzorgt de verdeling van deze producten op de Nederlandse markt.

Uit het 'European Trusted Brands' onderzoek van Reader's Digest kwam Spa dit jaar voor de derde maal op rij uit de bus als het meest betrouwbare frisdrank- en mineraalwatermerk in Nederland. Uit een lijst van 42 frisdrank- en mineraalwatermerken verkoos 44% van de Nederlandse respondenten Spa boven concurrenten als Coca Cola, Bar le Duc en Dubbelfrisss.


---