Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - autobranden vermoedelijk aangestoken

Publicatiedatum: 17-03-2005

Twee geparkeerde auto's op de Doeffstraat in Arnhem hebben in de nacht van woensdag op donderdag behoorlijke schade opgelopen als gevolg van brand. De politie vermoedt dat de auto's zijn aangestoken. Een buurtbewoner ontdekte de brand omstreeks half drie en waarschuwde politie en brandweer. Door brandweerlieden werd het vuur gedoofd. Ook werden sporen aangetroffen die duidden op brandstichting. De politie onderzoekt de zaak. De eigenaren van de auto's hebben inmiddels aangifte gedaan. In verband met het onderzoek doet de politie een beroep op getuigen. Men kan met informatie terecht op 0900-8844 of in het politiebureau aan de Beekstraat. Anoniem bellen kan ook via `M' met 088-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl .

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verkeerscontroles Arnhem

Publicatiedatum: 17-03-2005

In Arnhem zijn woensdag door politie en verkeershandhavingsteam op twee plaatsen weer controles gehouden. Een overzicht:
- Tussen 14.00 en 17.30 uur werd gecontroleerd op snelheid, alcohol, gordels en helm op de Rosendaalseweg in Arnhem. Daarbij werden in totaal 53 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel (42) wegens het niet dragen van autogordels. Er werden 60 snelheidsovertredingen waargenomen. Onder ruim 80 bestuurders werden blaastesten afgenomen, maar drankrijders werden evenmin aangetroffen. De overige bekeuringen waren voor onder meer technische mankementen. Tegen 5 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden op een opgevoerde brommer.

- Tussen 18.00 en 21.45 uur werd een soortgelijke controle gehouden op de Velperweg in Arnhem. Dat leverde 40 bekeuringen op. De meeste bekeuringen (26) waren voor overschrijding van de maximumsnelheid. Daarnaast werden 19 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van autogordels. Ook werd een aanzienlijk aantal bromfietsers bekeurd wegens het rijden op opgevoerde brommers: 11 stuks. Een 21-jarige Arnhemse bromfietser werd aangehouden die het stopteken van de agenten genegeerd had. De man ging er volg gas vandoor maar kon door een motoragent worden achterhaald. De bromfiets waarop hij reed bleek ook te zijn opgevoerd. Verder bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en bleek zijn brommer niet verzekerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden