Politie Amsterdam-Amstelland

Messteken bij straatroof Comeniusstraat

getuigen gezocht


17-3-2005. Woensdagavond rond tien voor halftien werden twee mannen beroofd en met een mes gestoken. Toen duidelijk werd dat de slachtoffers niets bij zich hadden gingen de overvallers er vandoor.

De 21-jarige mannen liepen vanaf een bankaan de Johan Huizingalaan naar de Comeniusstraat toen zij merkten dat zij werden achtervolgd door drie mannen. Deze drie ontpopten zich als overvallers en trokken een mes. Ook sloegen en staken zij hun slachtoffers en eisten geld. Daarna renden ze weg.

Bekijk de signalementen van de daders...

Getuigen en mensen met informatie wordt gevraagd te bellen met wijkteam August Allebéplein: 0900-8844.

---

Veiligheidsdag bureau Ganzenhoef


17-3-2005. Aanstaande zaterdag, 19 maart 2005, bent u van harte welkom op de open dag van het wijkteam Ganzenhoef die tussen tien uur âs morgens tot vier uur âs middags plaatsvindt. De dag staat geheel in het teken van veiligheid.

Omstanders helpen bij arrestatie


17-3-2005. Woensdagmiddag rond vijf uur arresteerde de politie een
22-jarige pizzakoerier nadat hij een motoragent had bedreigd in de Maasstraat.

Alcomobilist niet slim bezig


17-3-2005. Woensdagavond even voor half twaalf vond voor een bureau in West een kleine aanrijding plaats.

Na enkele minuten liep de veroorzaker het bureau binnen. Hij beklaagde zich op zeer luidruchtige wijze over het parkeerbeleid en het tekort aan plekken. Agenten roken dat de man had gedronken en hielden hem aan. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest of bloedproef, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Door zijn weigering riskeert hij de maximale straf voor het rijden onder invloed. Na het uitslapen van zijn roes kon de man huiswaarts.
---

Dronken automobiliste loopt tegen de lamp


17-3-2005. In de nacht van woensdag op donderdag werd op de Nieuwe Hemweg een auto gecontroleerd. De APK was verlopen. Na onderzoek bleek de bestuurster ook nog bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar bloed te hebben. Daarnaast had zij geen rijbewijs. De vrouw zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.
---
Man slaat op vlucht bij fouilleeractie

17-3-2005. Woensdagmiddag rond twee uur hield de politie een preventief fouilleeractie in de omgeving van Kikkenstein. Twee mannen sloegen bij het zien van de politie plotseling op de vlucht. Na een achtervolging te voet lukte het de dienders de twee mannen in te rekenen.

Een van de mannen (22 jaar) bleek op zijn vlucht een doorgeladen vuurwapen te hebben weggegooid. De tweede verdachte had niets met het wapen te maken te hebben en kon naar huis.