Gemeente Laarbeek



* Strategisch profiel Laarbeek 17 maart in de raad
* Illegale oversteek Vonderweg - N279 niet meer mogelijk Strategisch profiel Laarbeek 17 maart in de raad Kort na de herindeling heeft de gemeenteraad van Laarbeek een Strategisch profiel Laarbeek vastge-steld, waarin een visie is vastgelegd voor Laarbeek in 2010.
Omdat we inmiddels ruim 7 jaar verder zijn, is het een goede zaak om dat profiel nog eens tegen het licht te houden. Een aangepast concept-profiel, waarin de huidige inzichten zijn verwerkt, komt in de raadsvergadering van 17 maart a.s. aan de orde. U bent van harte welkom bij de raadsvergadering.

Inspraak inwoners
Net als bij het eerste profiel is het de bedoeling dat de inwoners van Laarbeek de gelegenheid krijgen om hun mening over het aangepaste concept-profiel kenbaar te maken. Hiervoor organiseert de ge-meenteraad speciale inspraakavonden:

maandag 4 april Ontmoetingscentrum te Beek en Donk dinsdag 5 april De Dreef te Aarle-Rixel
woensdag 6 april Dorpshuis te Lieshout
vrijdag 8 april Buurthuis te Mariahout.

U bent van harte welkom
Deze inspraakavonden beginnen om 19. 30uurendurentotca.22.00uur. Alle inwoners van Laar-beek zijn hierbij van harte welkom! De inbreng van de inwoners kan dan betrokken worden bij de defi-nitieve vaststelling van het aangepaste profiel door de gemeenteraad.

De komende weken krijgt u in gemeenterubriek meer informatie over het Strategisch profiel Laarbeek en over de inspraakavonden. Op de website van de gemeente Laarbeek (www.laarbeek.nl) kunt u nu al de concept-versie van het aangepaste profiel downloaden.

Noteer alvast de inspraakdata 4, 5, 6 en 8 april.
Nieuws

Illegale oversteek Vonderweg - N279 niet meer mogelijk Sinds de openstelling van de N279 is er voor de bewoners aan de Vonderweg-oost geen rechtstreek-se verbinding meer met het centrum van Beek en Donk. Al geruime tijd is er echter sprake van het il-legaal oversteken van deze zeer drukke weg. Ook fietsers maken zich hieraan schuldig. Daardoor ontstaan er buitengewoon onveilige verkeerssituaties met alle risico's op ongevallen.

Om aan deze gevaarlijke toestand een einde te maken zal de provincie aan de westzijde van de weg op de insteek van de sloot een vangrailconstructie van 25 meter aanbrengen. Illegaal oversteken is daardoor niet meer mogelijk. Eind maart zullen deze werkzaamheden worden uitgevoerd.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Vlemmix van de afdeling Openbare Werken, bereikbaar onder telefoon 0492-469807 of met de heer Van Nistelrooy van de provincie Noord-Brabant, telefoon 0499-364700.