Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 17 maart

Alkmaar 17-03-2005 - 16.45 uur

Paasvee redelijk rustig verlopen

Schagen, vrijdag 17 maart 2005.

De jaarlijkse Paasveetentoonstelling in Schagen is redelijk rustig verlopen. Er werden 40 agenten ingezet om de openbare orde te handhaven en er deden zich geen ernstige of massale calamiteiten voor.

Er kwamen duizenden mensen, waaronder veel jongeren, naar het centrum van Schagen. Naarmate de dag vorderde nam de onrust toe, voornamelijk veroorzaakt door drankgebruik. Vooral na 23.00 moest de politie enkele malen optreden om opstootjes en vechtpartijen in de kiem te smoren.

In totaal werden er zon 45 bonnen uitgeschreven ondermeer wegens baldadigheid, openbare ordeverstoring, wildplassen, het niet kunnen legitimeren en het bezit of gebruik van drugs.

14 personen werden aangehouden en moesten korte tijd blijven. 1 arrestant werd voor de nacht ter ontnuchtering ingesloten in het bureau van Den Helder. Hij was zo dronken dat hij niet meer kon praten en had geen legitimatiebewijs bij zich. Vanmorgen bleek dat het om een 54-jarige Hongaar uit Heiloo ging.

114 automobilisten werden in en om Schagen gecontroleerd op drankgebruik. Slechts 2 van hen hadden te diep in het glaasje gekeken en kregen een proces-verbaal.

Man na eenzijdig ongeval overleden

Egmond aan den Hoef, woensdag 16 maart 2005.

Een 57-jarige fietser uit Egmond aan den Hoef is omstreeks 16.50 uur te water geraakt op de Prinses Beatrixlaan. De man heeft vermoedelijk een epileptische aanval gehad waardoor hij de macht over het stuur verloor en in het water belandde. Agenten troffen de man na een melding aan en hebben hem uit het water gehaald waarna ze onmiddellijk zijn begonnen met reanimatie. Dit werd later overgenomen door ambulancepersoneel. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar, waar hij kort na aankomst is overleden.

Rijbewijs ingenomen na aanrijding met drank

Den Helder, woensdag 16 maart 2005.

Een 57-jarige automobiliste uit Den Helder veroorzaakte omstreeks 20.45 uur op de Wierbalg 29 een eenzijdig ongeval. Ze reed in een flauwe bocht tegen een geparkeerde auto aan waarbij schade ontstond. Ze bleek flink gedronken te hebben en blies aan het bureau 790 ug/l (tot 220 toegestaan). Ze kreeg een proces-verbaal en haar rijbewijs werd ingenomen.

Insluiping

Bergen, woensdag 16 maart 2005.

Omstreeks 20.45 uur is er iemand een woning aan de Oude Bergerweg binnengeslopen en heeft een portefeuille uit een eetkamer gepikt. De bewoners waren thuis en zaten in de woonkamer televisie te kijken. Ze merkten dat er iemand aan de achterkant de woning verliet maar hebben de persoon niet gezien. In de portefeuille zaten diverse pasjes, een rijbewijs en een geldbedrag.

Aanhouding na huiselijk geweld

t Zand, woensdag 16 maart 2005.

Een 26-jarige man uit t Zand is omstreeks 22.00 uur in de achtertuin van zijn woning door de politie aangehouden na een ruzie met zijn vriendin waarbij enkele klappen waren gevallen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding omdat hij het er niet mee eens was. Hij werd tegen de grond gewerkt en brak daarbij zijn neus. Hij is in verband met het verdere onderzoek ingesloten in het politiebureau van Den Helder.

Meetkast terecht

Nieuwe Niedorp, woensdag 16 maart 2005.

De snelheidsmeetkast die afgelopen weekend werd ontvreemd op de Dorpsstraat is weer terecht. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en enkele gesprekken met jongeren gevoerd. Mogelijk naar aanleiding hiervan werd de kast vanmorgen op de oude plek teruggevonden. Er bleek met de kast gerommeld te zijn. Schroeven waren uitgeboord waardoor schade is ontstaan. De gemeente zal de kast met een nieuwwaarde van 7500 euro repareren en herplaatsen. Het gaat om een zogenaamde smile-radarkast waarmee de snelheid en het aantal passanten kan worden gemeten. De kast wordt preventief gebruikt om de verkeersdeelnemers te wijzen op hun snelheid en metingen te verrichten om de verkeersveiligheid te vergroten. De kast wordt niet bij politiecontroles ingezet.

Diefstal uit woning

Den Helder, woensdag 16 maart 2005.

Een bewoonster van een huis aan de Klipperstraat deed in de avonduren aangifte van diefstal van een dvd-speler, drie dvds, een mobiele telefoon en een handtas. Ze was tussen 21.00 en 21.30 uur even van huis om een boodschap te doen toen iemand over de schutting is geklommen en via de niet afgesloten achterdeur de woning binnen is gegaan en de spullen heeft meegenomen.

Drankrijders

Zijdewind, donderdag 17 maart 2005.

Omstreeks 01.30 uur werd op de Havenstraat een 24-jarige bromfietser uit Zuid-Scharwoude gecontroleerd. Hij blies aan het bureau 445 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Benningbroek, donderdag 17 maart 2005.

Omstreeks 01.40 uur werd op de Oosterstraat een 44-jarige automobilist uit Sijberkarspel gecontroleerd. Hij blies aan het bureau 670 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Drankrijder veroorzaakt aanrijding

Noord-Scharwoude, donderdag 17 maart 2005.

Omstreeks 02.00 uur reed een 23-jarige automobilist uit Noord-Scharwoude, met de voorkant van zijn voertuig tegen de achterkant van een oplegger die stond geparkeerd op een parkeerstrook aan de Veilingweg. De personenauto waarin hij reed liep flinke schade op. De verdachte blies aan het bureau in Alkmaar 320 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Baldadige jongen op heterdaad aangehouden

Heerhugowaard, donderdag 17 maart 2005.

Een rechercheur van de vreemdelingendienst was er omstreeks 07.30 uur getuige van dat een 16-jarige jongen uit Wieringerwerf een spoorboom vernielde bij een overgang aan de Westtangent. De rechercheur zag dat de jongen de draagriem van de schooltas om de boom sloeg die gesloten was. Toen de spoorboom omhoog ging omdat de trein was gepasseerd hield de jongen de tas vast en brak de boom af. De baldadige jongeman kon op aanwijzing van de rechercheur door een passerende agent worden aangehouden. Hij is overgedragen aan de spoorwegpolitie.