Gemeente Gorssel

Bezoek van de week

Burgemeester Van der Woude bezoekt Laren

Burgemeester H. van der Woude brengt wekelijks een bezoek aan een of meer inwoners van de gemeente Lochem. Afgelopen vrijdag bezocht de burgemeester de kern Laren. Zes inwoners uit Laren ontvingen de burgemeester in sporthal 'de Branink'.

Burgemeester Van der Woude wil graag direct contact hebben met inwoners uit de gemeente Lochem. Een mogelijkheid hiervoor biedt maandelijks de openbare raadsvergadering, waar inwoners van harte welkom zijn. De contacten die daar ontstaan houden echter meestal direct verband met beleidsonderwerpen die tijdens de vergadering door de gemeenteraad behandeld zijn. Door wekelijks een (of meer) inwoner(s) te bezoeken wil de burgemeester juist contact onderhouden met verschillende inwoners die niet op deze manier al bij de gemeente betrokken zijn.

Inwoners staan centraal
In het voorbereidingstraject van de herindeling is afgesproken dat in de nieuwe gemeente Lochem de inwoners centraal staan. Dit is op verschillende terreinen een onderwerp waaraan beleidsmatig aandacht wordt besteed. Naast het werken voor veel inwoners `achter de schermen', wil de gemeente graag direct contact onderhouden met inwoners uit alle kernen. Om te zorgen voor een goede spreiding van de bezoeken over de verschillende kernen worden de contacten met inwoners voor een bezoek gelegd via de dorpsraden en belangenverenigingen.