Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Twee hennepkwekerijen opgerold

Publicatiedatum: 17-03-2005

De Arnhemse politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen opgerold. In de Laar Oost werd een 46-jarige Arnhemmer aangehouden voor het in bedrijf hebben van een hennepkwekerij. Rechercheurs van de sociale dienst stuitten bij een controle op een hennepkwekerij in de woning van de Arnhemmer en waarschuwden de politie. De agenten troffen in de woning 140 hennepplanten aan die zijn vernietigd. Ook de bijbehorende lampen - zes in totaal - en apparatuur werden door de politie in beslag genomen en vernietigd.
In de wijk Rijkerswoerd trof de politie op een zolder eveneens een hennepkwekerij aan. Door klachten en tips van omwonenden heeft de politie de hennepkwekerij kunnen oprollen. In de woning werden 176 hennepplanten aangetroffen die klaar waren om te worden geoogst tevens kon worden geconcludeerd dat 131 planten reeds waren geoogst. In het pand is ook een emmer aangetroffen waar een kilo hennep in werd bewaard. De politie heeft de gehele plantage ontmanteld en vernietigd. In het pand werd eveneens illegaal stroom afgetapt, waardoor de stroommeter in beslag is genomen door de energiemaatschappij. De politie heeft voor deze hennepkwekerij nog geen verdachten kunnen aanhouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte winkeldieven opgepakt

Publicatiedatum: 17-03-2005

De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag een viertal verdachten van winkeldiefstal kunnen aanhouden. In een winkel aan de Steenstraat werd een 43-jarige Arnhemmer opgepakt nadat hij zou hebben geprobeerd een scheerapparaat te ontvreemden. In de Vijzelstraat werd een 74-jarige Arnhemmer aangehouden voor een soortgelijk incident. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau in Arnhem en hebben proces verbaal gekregen. In een winkel aan de Steenstraat zijn twee 15-jarige jongens uit Uden opgepakt. Zij zouden hebben geprobeerd winkeldiefstal te plegen. De jongens werden aanvankelijk wel aangehouden maar er bleek onvoldoende bewijs. In overleg met justitie zijn de jongens vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---