2e persbericht van donderdag 17 maart 2005

Eindhoven 17-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt dronken bestuurder op

De politie heeft op de Edisonstraat een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man donderdagochtend rond 0.45 uur op de Galvanistraat tegen het verkeer in rijden. Op de Edisonstraat werd hij aangehouden, waarna bleek dat hij had gedronken. Op het bureau lukte het de man niet om mee te werken aan een ademanalyse, waarna bloed werd afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie houdt dronken automobilist aan na ongeval

De politie heeft donderdagochtend rond 2.15 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden op de Rijnlaan. Een getuige had bij de politie gemeld dat de man kort daarvoor op de kruising Engelseweg-Lagedijk met zijn auto tegen een verkeersbord was gereden en vervolgens was doorgereden. Agenten zagen even later de auto van de verdachte op de Rijnlaan staan. Ze hebben de bestuurder aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hij had een alcoholpromillage van 0,85. De man kreeg processen verbaal voor het rijden onder invloed en voor doorrijden na een aanrijding.

Valkenswaard: Politie arresteert verdachte van heling

De politie heeft donderdagochtend een 25-jarige man uit Valkenswaard in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de inbrekersbende die eerder door de politie is opgerold (zie ook extra persbericht van maandag 14 februari 2005 en 1e persbericht van dinsdag 8 maart 2005). In de woning van de man vond de politie consumenten-electronica die van diefstal afkomstig was. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Best: Politie houdt man aan na steekpartij

De politie heeft donderdag om 13.35 uur een 26-jarige man uit Best in zijn woning aan de Willem de Zwijgerweg aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor zijn 34-jarige vriendin, die bij hem inwoont, met een scherp voorwerp heeft gestoken. De vrouw is met een slagaderlijke bloeding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de man ingesloten om verder onderzoek te doen.

Budel: Politie arresteert man na mishandeling

De politie heeft donderdagochtend rond 1.30 uur een man van 33 jaar uit Budel in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor in hun woning zijn 37-jarige vriendin en haar 15-jarige dochter hebben mishandeld. De vrouw werd bij de keel gegrepen en de dochter werd geschopt. Ze hebben de politie gewaarschuwd en die heeft de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Son: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Wilhelminalaan is donderdagochtend om 11.00 uur een 42-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. In zijn auto trof de politie zes vuilniszakken aan met daarin hennepplanten. De hennepplanten zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Son: Snelheidscontrole

Tijdens een snelheidscontrole op de Ekkersrijt reden donderdagochtend tussen 8.45 en 11.00 uur van de 481 gecontroleerde voertuigen er 65 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u.

Veldhoven: Politie houdt dronken fietser aan

De politie heeft woensdagavond rond 23.30 uur op de Mullerlaan een 45-jarige man uit Veldhoven aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man daar op een fiets zonder verlichting reed, en bovendien slingerend over de weg reed. Toen ze met hun auto stopten om de man aan te spreken, reed hij er met zijn fiets tegenaan. Hij weigerde vervolgens mee te werken aan een blaastest, schold de agenten uit en bedreigde hen met de dood. Hij is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Oirschot: Diefstal tuinornamenten

In een tuin achter een woning aan de Begijnhof zijn in de nacht van woensdag op donderdag tuinornamenten gestolen. Het gaat onder andere om twee aardewerk schalen, een marmeren kandelaar en een betonnen beeld.