Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/03/05)

OOSTERHOUT NB, 17 maart 2005

Eigenaar boot doet aangifte van inbraak en vernieling

TERHEIJDEN: Een 20-jarige man uit Terheijden heeft bij de politie aangifte gedaan van inbraak in en vernieling aan zijn boot. De boot ligt in de haven van Terheijden.
Tussen vrijdag 11 maart 18.00 uur en dinsdag 15 maart 14.00 uur hebben onbekenden onder andere een snelheidsmeter, een dieptemeter, de toegangsdeur tot de kajuit en een plafond van de boot vernield. Ook werden onder andere twee accus, een zwemvest en een brandblusser weggenomen.

Twee winkeldievegges aangehouden

WAALWIJK: Personeel van een sportwinkel in de Grotestraat hield woensdag 16 maart omstreeks 16.20 uur twee meisjes aan op verdenking van winkeldiefstal. De twee, een 14-jarig meisje uit Waalwijk en een 14-jarig meisje uit Loon op Zand, hadden ieder geprobeerd een T-shirt weg te nemen. Ze zijn overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau. Beide dames bekenden de diefstal. Ze zullen worden doorverwezen naar Bureau Halt.

Politieteam Geertruidenberg-Drimmelen houdt diverse verkeerscontroles

RAAMSDONKSVEER / MADE / GEERTRUIDENBERG: De politie hield donderdag 17 maart tussen 10.15 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole op de Beethovenlaan in Raamsdonksveer. De politie controleerde 30 passanten, van wie er één te hard reed (71 km/uur).
Tijdens een verkeerscontrole op de Crullaan in Made reed niemand te hard en had bovendien iedereen zijn autogordel om. Er werden in totaal 50 passanten gecontroleerd.
Donderdagmiddag controleerde de politie op de Statenlaan en de Maasdijk in Geertruidenberg. Er werden 22 bromfietsers gecontroleerd, van wie er 13 een bekeuring kregen, omdat ze op een opgevoerde bromfiets reden.
Bovendien kregen 21 automobilisten een bekeuring: voor het niet tonen van het rijbewijs (2x), niet handsfree bellen (2x), het niet dragen van de autogordel (14x), het niet bij zich hebben van een geldig identiteitsbewijs (1x) en overschrijden van de maximumsnelheid (2x).

Politieteam Gilze en Rijen houdt verkeerscontroles

RIJEN: De politie hield woensdagmiddag 16 maart verkeerscontroles in de Hoofdstraat en de Heistraat. Daarbij werden 20 voertuigen gecontroleerd. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en parkeren op een
invalidenparkeerplaats.

RIJEN: De politie hield woensdag 16 maart van 09.35 uur tot 12.05 uur een snelheidscontrole in de Julianastraat. Daarbij controleerde de politie 855 passanten, van wie er 36 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur.

Politieteam Dongen houdt diverse verkeerscontroles

DONGEN: De politie van het team Dongen hield woensdag 16 maart op diverse plaatsen in het dorp verkeerscontroles.
In de Bolkensteeg werd een autogordelcontrole gehouden. Daarbij werden 11 bekeuringen uitgeschreven: 10 voor het niet dragen van de autogordel en één voor het niet-handsfree bellen. De politie hield in de Bolkensteeg bovendien een snelheidscontrole. Tussen 15.55 uur en 16. 55 uur werden 321 passanten gecontroleerd, van wie er 37 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.
Op de Lage Ham, de Vierbundersweg en in de Steenstraat werd gecontroleerd op handsfree bellen in de auto. Daarbij kregen vier automobilisten een bekeuring van EUR 140,-, omdat ze niet handsfree belden.
In de Steenstraat hield de politie woensdagavond een alcoholcontrole. Vierennegentig automobilisten moesten een blaastest afleggen, niemand bleek te veel te hebben gedronken.

Woninginbraken

TERHEIJDEN: Woensdag 16 maart is tussen 19.00 uur en 20.50 uur ingebroken in een woning in de Nassaustraat. Een raam aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd, waarna de woning werd doorzocht. Er zijn diverse goederen weggenomen.

OOSTERHOUT: Tussen woensdag 16 maart 19.30 uur en donderdag 17 maart 00.15 uur is ingebroken in een woning aan de Oldenstein. De voordeur van de woning bleek te zijn opengehengeld. Uit de woning werden diverse kristallen beeldjes weggenomen.

WASPIK: Tussen woensdag 16 maart 23.00 uur en donderdag 17 maart 07.15 uur is ingebroken in een woning in de R.F. Wijfelsstraat. Er bleken gaatjes te zijn geboord in een raampje, waarna via het boorgat de raamvergrendeling omhoog gezet kon worden en de woning kon worden betreden. Uit de woning werden onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon weggenomen.

Inbraken in bedrijven

WAALWIJK: In de nacht van woensdag 16 maart op donderdag 17 maart omstreeks 02.50 uur bleek dat er was ingebroken in een autobedrijf in de Van Andelstraat. Het inbraakalarm ging af, waardoor de inbreker of inbrekers vermoedelijk op de vlucht zijn geslagen. Er werd dan ook niks weggenomen.

Diezelfde nacht kreeg de politie omstreeks 03.20 uur een melding dat een man probeerde in te breken in een bedrijf aan de Spuiweg. De politie stelde ter plaatse, samen met een medewerker van een beveiligingsbedrijf, een onderzoek in. Een oplettende getuige wees de politie op de verdachte, die er vandoor ging in de richting van de Havenweg. Daarop volgde een achtervolging, waarbij de verdachte over een bouwterrein vluchtte en zich probeerde te verstoppen in een in aanbouw zijnd pand. De politie zette het pand af en maakte onder andere gebruik van een politiehond om de verdachte te kunnen aanhouden, maar de man wist toch te ontkomen. Naast het bedrijf aan de Spuiweg trof de politie een tas aan, met daarin vier laptops die waren weggenomen vanuit het bedrijf, en inbrekerswerktuig.

Auteur: Leonie van Ooijen