KAS BANK

PERSBERICHT
17 maart 2005

Pensioenfonds TNO besteedt beleggingsadministratie uit aan KAS BANK

Stichting Pensioenfonds TNO zal haar volledige beleggingsadministratie uitbesteden aan KAS BANK. Het geadministreerd vermogen van het pensioenfonds bedraagt circa E 1,5 miljard. Deze outsourcing past in de trend dat pensioenfondsen zich richten op hun eigen kernactiviteiten. Hierdoor ontstaat in toenemende mate behoefte aan toegevoegde waarde diensten als management- en sturingsinformatie, waardoor zij beter kunnen opereren.

Directeur van KAS BANK Laurens Vis: "Deze keuze is een gevolg van de prima samenwerking tussen Stichting Pensioenfonds TNO en KAS BANK. Bovendien maakt TNO hierdoor goed gebruik van de mogelijkheid van uitbesteding van administratieve taken, die niet tot de kerntaken van het pensioenfonds behoren. Dit zal positief bijdragen aan de prestaties van het fonds, mede op basis van de prijs/kwaliteit van onze dienstverlening."

De directeur van het Pensioenfonds TNO, de heer Dr. Ir. E.C. van Ballegooijen: "Het pensioenfonds heeft voor KAS BANK gekozen met name vanwege de manier waarop KAS BANK reeds vele jaren meedenkt bij het oplossen van problemen en bijvoorbeeld in het aanleveren van op maat gemaakte rapportages. In het algemeen is KAS BANK erg gericht op de wensen van de klant. Deze jarenlange bestaande samenwerking met KAS BANK geeft voldoende vertrouwen om ook deze nieuwe service, de beleggingsadministratie, bij KAS BANK onder te brengen."

Profiel KAS BANK

KAS BANK is een solide, gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan modulaire effecten- en informatiediensten.

Profiel Stichting Pensioenfonds TNO

Het in 1941 opgerichte pensioenfonds heeft een belegd vermogen van circa E 1,5 miljard. Het vermogensbeheer is volledig uitbesteed aan externe vermogensbeheerders. Op dit moment zijn 15 werkgevers aangesloten bij het pensioenfonds.