Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zorghotel Rotterdam bereikt hoogste punt

Zorghotel Rotterdam, een project van De Meeuw Bouwsystemen, behaalde onlangs een nieuwe mijlpaal. Met het plaatsen van twee units voor de liftopbouw bereikte het gebouw het hoogste punt op elf meter hoogte. De oplevering staat gepland voor week 22. Eind mei is het project gereed en betrekken de eerste instellingen (Zorg Compas en ASVZ Zuid West) de zorghuisvesting van totaal circa 15.000 m2.

Bijzonder aan Zorghotel Rotterdam is dat het gaat om een privaat initiatief. De Meeuw Bouwsystemen huurt de grond van de gemeente en neemt zowel de bouw als de exploitatie van het Zorghotel op zich. Het project beantwoordt aan de vraag naar interim-huisvesting in de zorgsector onder invloed van fusies en nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Het initiatief voldoet volledig aan de verregaande stimulans van het Bouwcollege: een interim-huisvesting die achtereenvolgend wordt gebruikt door verschillende instellingen en voldoet aan de gewenste kwaliteit en omkeerbaarheid van permanente huisvesting. Dankzij IFD-bouwen (Industrieel, Flexibel en Demontabel) kan het Zorghotel eenvoudig worden aangepast aan nieuwe bewoners. Op die manier is de voorziening kosten-efficiënt in te zetten.

Het Zorghotel verrijst op de voormalige voetbalvelden van voetbalclub ZwartWit 28 aan de Charloisse Lagedijk. Het complex is 170 meter breed, 50 meter diep en 10 meter hoog (drie woonlagen). Het gebouw wordt omgeven door een tuin. De bouwtijd is slechts 20 weken. De Meeuw huurt de grond voor bepaalde tijd. Na de gebruiksperiode wordt het pand gedemonteerd en (eventueel) elders weer opgebouwd.