Gemeente Barneveld


Week 11 2005

Collecte In Garderen wordt van 21 tot en met 26 maart een collecte gehouden door het Bejaardencomité Garderen en Speuld, de opbrengst is voor de bejaardentocht.

Oud papier Huis-aan-huis:

Zaterdag 19 maart: Kootwijkerbroek, Stroe

Woensdag 23 maart: Barneveld wijken: De Vaarst, De Beekakkers en De Tuinen.

Donderdag 24 maart: Kootwijk

Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

Brengen naar:

Stroe Basisschool 'De Bron', zaterdag 19 maart vóór 12.00 uur, container bij Twilmij B.V. aan de Houtbeekweg 4 náást het spoor! Voor meer informatie: Dhr. B. Bakkenes, tel. (0342) 44 29 62.

Goede Vrijdag gesloten Vrijdag 25 maart, zijn het gemeentehuis en de Gemeentewerf gesloten. De Milieustraat is wel geopend.

Overdekt Zwembad gesloten Het overdekte zwembad De Veluwehal is op Goede Vrijdag, 25 maart, Paaszondag 27 maart en Paasmaandag 28 maart gesloten. Op zaterdag 26 maart is het zwembad normaal geopend.

Huisvuil ophalen Paasweekend De route van maandag 28 maart (Tweede Paasdag) wordt verschoven naar vrijdag 25 maart, dus drie dagen eerder. Woont u in de maandagwijk (Kootwijk met buitengebied, Buitengebied Barneveld oost/Kootwijkerbroek zuid, Kern Voorthuizen) zet dan de grijze container vrijdag 25 maart, vóór 7.30 uur, al aan de weg. Er worden andere routes gereden dan u gewend bent.

Kennismaking burgemeester Toen burgemeester J.A.M.L. Houben op 1 maart 2005 werd geïnstalleerd, was er diezelfde avond al voor de inwoners van Barneveld een eerste mogelijkheid kennis te maken met de nieuwe burgemeester.

Maar burgemeester Houben maakt natuurlijk ook graag kennis met de andere kernen en haar inwoners. Er is daarom, in overleg met de Verenigingen voor Plaatselijk Belang in de genoemde kernen, de volgende "kennismakingstoernee" gepland:

dinsdag 22 maart

De Glind, 18.30 20.00 uur, in de kantine van S.V. De Glind, Postweg 63;

Voorthuizen, 20.30 22.00 uur, in dorpshuis 't Trefpunt, Roelenengweg 25

woensdag 23 maart

Stroe, 18.30 20.00 uur, in dorpshuis De Hofstee, Ericaweg 40;

Zwartebroek/Terschuur, 20.30 22.00 uur, in dorpshuis De Belleman, Albert van Meerveldstraat 87

donderdag 24 maart

Garderen, 18.30 20.00 uur, in dorpshuis De Koepel, Putterweg 1;

Kootwijk, 20.30 22.00 uur, in restaurant 't Hilletje, De Brink 5

Kootwijkerbroek volgt wat later. Het dorpshuis is in deze periode volgeboekt en de Vereniging voor Plaatselijk Belang vindt het toch wel net zo gepast de burgemeester in dat dorpshuis te ontvangen.

Wat later dus en wel op

woensdag 27 april

Kootwijkerbroek, 20.30 22.00 uur, in Het Dorpshuis, Jan van der Heijdenstraat 75.

Extra Raadsvergadering

Vanavond is er een extra raadsvergadering, die begint om 19 .00uurin het oude raadhuis. Op de agenda staat:

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Trekken nummer stemmingen en eventuele mededelingen.

4. Aankoop ten behoeve van Transferium Barneveld-Noord (BCA Autoveiling).

5. Realisering Transferium Barneveld-Noord.

6. Sluiting.

In verband met deze extra raadsvergadering begint de commissie Grondgebied een half uur later, namelijk om 20.00 uur.

koetshuis Open dag Biologisch centrum Op zaterdag 19 maart 2005 houdt het Biologisch Centrum ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum een open dag voor jong en oud! De deuren zijn dan geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Vorig jaar was het 25 jaar geleden dat het biologisch centrum Het Koetshuis van start was gegaan. Het schooljaar 2004/2005 is benoemd tot jubileumjaar. Gedurende de maanden januari tot en met maart 2005 loopt de tweede jubileumles Reeënsprongen in Nederland. De lesstof is gebaseerd op het niveau van de groepen 5 en 6 van het primair onderwijs. Deze les is in samenwerking met de Vereniging Het Reewild samengesteld. Er zijn o.a. diverse geweien, gebitten, opgezette reeën en edelherten te zien. Leerlingen kunnen diverse opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een pootafdruk (gips), het bekijken van een video en vragen hierover beantwoorden, een ganzenbordspel spelen, de leeftijd bepalen van herten naar aanleiding van het gewei en het gebit enz.. De Vereniging Het Reewild heeft tevens een informatiestand staan in het biologisch centrum Het Koetshuis.

Leren zwemmen in één schoolvakantie De komende meivakantie bieden de gemeentelijke zweminstructeurs een zogenoemde snelcursus zwemmen aan. Doel van deze cursus is om kinderen vanaf zes jaar in twee weken te leren zwemmen. De cursus wordt afgesloten met een zwemexamen voor diploma A. Als u geïnteresseerd bent om uw kind hiervoor aan te melden, lees dan dit bericht voor meer informatie.

Doelgroep De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Vooraf vindt een toetsing plaats of de leerling geschikt is voor deelname. De cursus is niet geschikt voor kinderen met leer- of opvoedingsproblemen. Het 'voorzwemmen' vindt plaats op 1 april en 8 april. Na aanmelding krijgt u te horen wanneer uw kind voor het toetszwemmen wordt verwacht.

Inschrijving en kosten De inschrijving start op 21 maart. De sluitingsdatum is 31 maart 2005. Inschrijving gebeurt met het invullen van een aanmeldingsformulier, die u kunt ophalen bij de balie van het zwembad in De Veluwehal. U vindt het formulier ook op de website van de Gemeente Barneveld, www.barneveld.nl.

Bij aanmelding worden de volgend kosten in rekening gebracht: inschrijfkosten ( 10,--), leskosten ( 500,--) en examengeld ( 20,--). Deze moet u contant voldoen, nadat de toetsing heeft plaatsgevonden.

Als uw kind de toets van het 'voorzwemmen' heeft doorstaan, bent u samen met uw kind welkom op een informatieavond op 22 april om 18.00 uur in zwembad De Veluwehal, in de Rietkraag. U krijgt dan een uitgebreide toelichting op de cursus.

De cursus De zwemcursus vindt plaats in het binnenbad van De Veluwehal en bestaat uit 10 lesdagen tijdens de ochtenden van 08.00 tot 12.00 uur. De lesdagen vinden plaats van 2 t/m 13 mei van maandag t/m vrijdag. De lesdag op Hemelvaartsdag wordt verplaatst naar zaterdag 7 mei.

Volgens de Veluwehal methodiek (maximaal bewegen, plezier, en techniek) krijgen de kinderen les. De cursus eindigt met een examen voor diploma A. Haalt het kind het diploma niet, dan krijgt het in ieder geval een lijst mee met het behaalde zwemniveau. Met een nieuwe leskaart , die gekocht kan worden bij de kassa van het binnenbad Veluwehal, start het kind in een groep met hetzelfde niveau en kan het kind verder gaan met het behalen van het diploma. Deze lessen starten in overleg.

Meer informatie Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met medewerkers van het zwembad, telefoon (0342) 413 046.

Vergadering Veluwecommissie De Veluwecommissie vergadert op 24 maart 2005.in de Raadszaal van het gemeentehuis in Apeldoorn van 9.30 uur 13.30 uur. De agenda en de te behandelen stukken kunnen worden geraadpleegd en gedownload van de website van de Veluwecommissie (www.veluwecommissie.nl)

vuilnis Kledingcontainers niet bedoeld voor restafval! Het scheiden van afval blijkt soms een lastige klus. Vorige week troffen medewerkers van de gemeente in een textielcontainer in Kootwijkerbroek en Voorthuizen een hele hoop afval aan. Dat is jammer, want op die manier wordt de inhoud van de kledingcontainer afgekeurd en moet de gemeente de complete inhoud laten verbranden. Dit kost veel meer geld! De inhoud van de kledingcontainers brengt immers geld op, terwijl het laten verbranden van afval juist veel geld kost! Grof huishoudelijk afval hoort dus gewoon in de grijze container thuis en niet in de kledingcontainer. Is de hoeveelheid huishoudelijk afval teveel voor de grijze container? Schaf dan een stortpas voor 13,00 aan en breng het weg naar milieustraat Otelaar. Voor dit bedrag kunt u al uw grof huishoudelijk restafval kwijt op de milieustraat in 2005! Informatie over afvalscheiding vindt u in de folder 'Alles over afval 2005' en op www.barneveld.nl.

Milieujaarverslag 2004 en Milieuprogramma 2005 vastgesteld Het college van B&W heeft het milieujaarverslag over 2004 vastgesteld en het Milieuprogramma voor 2005. Voor wat betreft het programma zal er in 2005 aandacht besteed worden aan nieuwe beleidsontwikkelingen op het gebied van de strategische milieubeoordeling, flora- en faunawetgeving en luchtkwaliteit. De wettelijke taken als handhaving en vergunningverlening bevinden zich in een professionaliseringstraject en worden ook in 2005 intensiever opgepakt en uitgevoerd.

Wilt u het complete programma inzien? Dat kan, u kunt een exemplaar inkijken of verkrijgen bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving aan het Raadhuisplein 3 of u kijkt op de website www.barneveld.nl. Daar is de tekst ook te lezen en downloaden.

Intrekking straatnaam Gelriaplantsoen. In maart 2003 is aan het voormalig Gelriaterrein gelegen nabij de Van Zuijlen van Nieveltlaan te Barneveld de naam Gelriaplantsoen gegeven. De inrichting van het terrein is inmiddels gewijzigd. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom op 11 februari 2005 besloten de naam Gelriaplantsoen in te trekken.

Het besluit ligt voor een ieder ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving aan het Raadhuisplein 3 te Barneveld. Voor inhoudelijke informatie over het besluit kunt u contact opnemen met de heer D.H.van Asselt van de afdeling Publiekszaken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tractorpulling Stroe Stichting Mega Pull Stroe heeft een aanvraag ingediend voor het organiseren van een tractorpulling op zaterdag 28 mei 2005 van 10.00 tot 20.00 uur op een weiland gelegen aan het Malenveld te Stroe.

In verband met deze tractorpulling worden op 28 mei 2005 van 09.00 tot 21.00 uur de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen:

- een tijdelijk geslotenverklaring instellen voor het Malenveld te Stroe;

- een parkeerverbod in te stellen voor het Malenveld, en gedeelte van de Stroeërweg (gelegen tussen de Stroeërschoolweg en de Kapweg) en voor een gedeelte van de Kapweg (gelegen tussen de Stroeërweg en de Graafhorsterweg);

Oranjeactiviteiten Garderen Oranjevereniging Garderen en Omgeving heeft een aanvraag ingediend voor het organiseren van diverse activiteiten op 30 april 2005 rondom de Nederlands Hervormde Kerk te Garderen. In verband met de verkeersveiligheid en ter bescherming van bezoekers en deelnemers is besloten de volgende verkeersmaatregel te nemen:

Het instellen van een tijdelijke geslotenverklaring in beide richtingen voor een gedeelte van de Mazenhofstraat gelegen tussen de Hogesteeg en de Dorpsstraat te Garderen op 30 april 2005 van 7.00 tot 17.00 uur.

Stichting Boeldag Voorthuizen Stichting Boeldag Voorthuizen heeft een aanvraag ingediend voor het organiseren van een boeldag op 25 juni 2005 in en rondom de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat te Voorthuizen.

In verband met deze boeldag worden op 24 en 25 juni 2005 de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen:

- het instellen van een tijdelijke geslotenverklaring in beide richtingen voor het gedeelte van de Koninginnelaan tussen de Hoofdstraat en de Van den Berglaan te Voorthuizen van 24 juni 2005 9.00 uur tot 25 juni 2005 18.00 uur;

- het instellen van een tijdelijke geslotenverklaring in beide richtingen voor het gedeelte van de Van den Berglaan tussen het Smidsplein en de Koninginnelaan op 25 juni 2005.

De betreffende verkeersbesluiten ligt voor een ieder tot 29 april 2005 ter inzage bij de gemeente Barneveld, afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, kamer 1.13. Belanghebbenden die het niet eens zijn met de besluiten kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking van deze besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de president van de Rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de president van de Rechtbank te Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Verleende gebruiksvergunning

De volgende gebruiksvergunningen zijn verleend:

Verzenddatum

Adres

Naam aanvrager

Soort gebruik

14 maart 2005

Kootwijkerdijk 33

Dhr. S.P.C. Langeveld

Logiesverblijf

14 maart 2005

Wencopperweg 36

Vink Holding B.V.

Kamerverhuur

Inzien van verleende gebruiksvergunningen en bezwaar indienen?

Vergunningen inzien

De verleende vergunningen liggen 6 weken ter inzage bij de brandweer Barneveld in het Hulpverleningscentrum, Nijkerkerweg 119 in Barneveld

Bezwaarschrift indienen

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen natuurlijke of rechtspersonen, die door de beschikkingen rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Verder kunnen zij krachtens genoemde wet schorsing van de beschikking of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Bouwen en slopen

Aanvragen om een bouwvergunning

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 2)

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

De Savornin Lohmanlaan 13

G.B. van Laar

verbouwen en uitbreiden woning

Langstraat 23

F.G.B. Brackel

wijzigen voorgevel

Renswoudsestraatweg 16

V.O.F. A. van de Braak

bouwen bijgebouw

Garderen

Speulderweg 10

W.P. van der Schoor

bouwen garage/berging

Speulderweg 14

W.P. van der Schoor

plaatsen zwembad

Kootwijkerbroek

Harskamperweg 5

Stichting Van der Meer Pentagram

bouwen voliére

Rehobothstraat 41

G. Bettink

verbouwen en uitbreiden woning

Stroe

Welgelegenweg 46

H. Liefting

uitbreiden pluimveeschuur

Wolweg 170

Ministerie van Defensie, DGW&T, Directie Noord

vervangen transformatorstation bij gebouw 16 op de Generaal Majoor Kootkazerne

Voorthuizen

Hoofdstraat 55

mw. H. van de Weitgraven

verbouwen en uitbreiden woning en garage / berging

Schoolstraat 2

Diepenbosch B.V.

verbouwen/wijzigen winkelruimte tot woning rechts van Schoolstraat 2

Zwartebroek

Rondweg 8

E.B.E. Arendsen

verbouwen en uitbreiden woning

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen.

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 3)

Bouwadres

Bouwplan

Kootwijkerbroek

Rehobothstraat 41 / G. Bettink (a)

verbouwen en uitbreiden woning

Terschuur

Van de Bleekstraat 1 / R. Timmerman (a)

plaatsen carport

Verleende bouwvergunning

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 4)

Verzenddatum

Bouwadres

Naam aanvrager

Bouwplan

Barneveld

9 maart 2005

Raadhuisplein 55

Schipper Bosch Projectontwikkeling

verbouwen postkantoor met bovenwoning

10 maart 2005

De Savornin Lohmanlaan 13

G.B. van Laar

verbouwen garage tot het uitbreiden woning

10 maart 2005

Schoonhorsterweg 5

C.M. de Dreu

uitbreiden berging met garage

14 maart 2005

Ambon, Seram en Eilandenboog

Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling B.V.

bouwen van 32 woningen

14 maart 2005

Spoorlijnpad

Gemeente Barneveld

bouwen parkeergarage

14 maart 2005

Spoorlijnpad

Gemeente Barneveld

bouwen brug over spoor

Kootwijk

10 maart 2005

Kerkendelweg 30 (nr. 29, 37, en 68)

A.S. Sierkstra Management

verbouwen en uitbreiden drie recreatieverblijven

Voorthuizen

10 maart 2005

Brugveenseweg 50

A. van Asselt

verbouwen schuur tot kantoorruimte

Verleende sloopvergunning

Meer informatie over de procedure vindt u in het kader 'Procedures' (zie tekst onder nr 1 en 4)

Verzenddatum

Sloopadres

Naam aanvrager

Sloopplan

Barneveld

9 maart 2005

Raadhuisplein 55

Schipper Bosch Projectontwikkeling

geheel slopen opstallen en gedeeltelijk slopen aanbouw

Stroe

9 maart 2005

Dunenkamperweg 13

W. van de Braak

geheel slopen woning

Voorthuizen

9 maart 2005

Baron van Nagellstraat 71

Roordink Beheer

geheel slopen woning en diverse opstallen

Procedures

1. Inzien?

Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, u kunt

daar ook terecht voor meer informatie.

2. Aanvragen

§ De aanvragen zijn nog niet beoordeeld, het is dus nog niet bekend of daarvoor een vergunning wordt verleend.

3. Reageren op bouwplannen?

§ Bent u het niet eens met het voorgenomen besluit van het college, schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent.

§ De reactietermijn is twee of vier weken voor bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan. Achter het bouwplan is vermeld welke termijn geldt; a= van 18 maart t/m 31 maart 2005, b= van 18 maart 200 t/m 14 april 2005.

4. Reageren op verleende vergunningen?

§ De bezwarentermijn voor bouw- en sloopvergunningen is 6 weken na de dag van verzending, u kunt ook schorsing van de beslissing of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben een verzoek ontvangen om vrijstelling te verlenen voor het houden van kerkdiensten en kerkelijke activiteiten in een bedrijfspand op bedrijventerrein De Tolboom, Tolboomweg 14 in Terschuur. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen hier vrijstelling voor te verlenen voor een periode van 5 jaar met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp-besluit ligt van 18 maart tot en met 31 maart 2005 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, sector VROM, Raadhuisplein 3 in Barneveld. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen tegen dit voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495 222.

Inwoning In 1994 hebben burgemeester en wethouders beleid vastgesteld omtrent de wijze waarop zij omgaan met verzoeken om medewerking voor inwoning in agrarische bedrijfswoningen en burgerwoningen in het buitengebied.

Het college heeft dit beleid voor het vergroten van de inhoud op de volgende wijze aangevuld:

- De zogenaamde 10%-vrijstelling, neergelegd in artikel 42 lid 1 onder d van de voorschriften van het bestemmingsplan Buitengebied 2000, wordt voor burgerwoningen en agrarische bedrijfswoningen in het buitengebied voor het vergroten van de inhoud enkel nog toegepast in de situatie dat er sprake is van meerdere generaties in familieverband en zodoende van een maatschappelijk belang, waarbij de mogelijkheid voor mantelzorg aanwezig is.

De eerder gestelde voorwaarden blijven onverminderd van kracht, dat wil zeggen dat:

- inwoning realiseren door het aanbrengen van een tussenlid (moeder/kind) niet mogelijk is;

- er sprake moet zijn van één (hoofd)bouwmassa;

- het geheel blijvend als één woning moet worden benut;

- het verbouwen van losstaande (voormalige) bedrijfsgebouwen zonder woongedeelte niet is toegestaan.

Het besluit waarin deze beleidslijn is vastgesteld ligt voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, u kunt daar ook terecht voor meer informatie.

Ruimtelijke Ordening Gedeeltelijke herziening Stationsweg IV vastgesteld De gemeenteraad heeft 2 maart 2005 de gedeeltelijke herziening Stationsweg IV vastgesteld. Dit plan maakt de bouw van drie woningen op het perceel Stationsweg 101 in Barneveld. Het plan ligt van 18 maart tot en met 14 april 2005 ter inzage.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, als u tijdig uw zienswijze kenbaar hebt gemaakt aan de gemeenteraad, of u belanghebbende bent en kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was uw zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar te maken.

Vrijstelling artikel 19 lid 1 WRO aanpassing Baron van Nagellstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om ten behoeve van de aanpassing van de Baron van Nagellstraat vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke ordening. De aanpassing van de Baron van Nagellstraat hangt nauw samen met de realisatie van het Transferium Barneveld Noord, waarvoor een ruimtelijke onderbouwing is opgesteld. De verleende vrijstelling ligt gedurende de bezwarentermijn ter inzage

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen natuurlijke of rechtspersonen, die door de beschikkingen rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Voorts kunnen zij krachtens genoemde wet schorsing van de beschikking of voorlopige voorziening aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank Arnhem, Sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt deze plannen inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel (0342) 49 52 22.

Milieu

Kennisgeving

Maatschap T. en J. Dekker heeft schriftelijk kenbaar gemaakt dat het vergunde stalsysteem voor 39.500 scharrelkippen in een verdiepingenstal wordt vervangen door een volièrsysteem met mestbeluchting voor 58.026 scharrelkippen in de verdiepingenstal op het adres Horselerweg 6 in Kootwijkerbroek. Het aantal dieren neemt toe met 18.526. De totale stankemissie van het bedrijf zal hierdoor toenemen met 241,5 mestvarkeneenheden. Daarnaast neemt de ammoniakemissie toe met 505,4 kg. De depositie op het dichtstbijgelegen kwetsbare gebied neemt toe met 0,7 mol. De te vergunnen stal zal met behulp van de stand der techniek emissiearmer worden gebouwd. Verder ligt het bedrijf in het landbouwontwikkelingsgebied en liggen Vogel- en Habitatrichtlijngebieden op grote afstand van het bedrijf. Omdat een milieueffectrapportage in dit geval volgens ons geen toegevoegde waarde heeft, hebben wij besloten dat er geen milieueffectrapport behoeft te worden gemaakt.

Het besluit ligt van 18 maart tot en met 15 april 2005 ter inzage bij de Balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld, tel. (0342) 495 222.

Ontwerpmilieuvergunningen

Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een (gedeeltelijke) milieuvergunning te verlenen. De milieuvergunning voor het bedrijf aan de Hessenweg 27 zal namelijk gedeeltelijk worden geweigerd. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 14 april 2005 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 15 april 2005.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Barneveld

Hessenweg 27

De heer H. Vink

Revisievergunning paardenhouderij (gedeeltelijke weigering)

Stroe

Dunenkamperweg 1

Maatschap J.H. Beukhof en M.B. Beukhof-Jansen

Veranderingsvergunning vleeskalverenhouderij

Verleende milieuvergunningen

Aan de hieronder genoemde bedrijven is een milieuvergunning verleend. Tot en met 29 april 2005 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunningen. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunningen bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres

Naam aanvrager

Aanvraag voor

Barneveld

Donkervoorterweg 4

De heer K.C. van Eck

Revisievergunning voor een honden- en kattenpension annex schapenhouderij

Kootwijkerbroek

Walhuisweg 14 en 16

Mevrouw A.A. Veldhuizen-de Jager

Veranderingsvergunning pluimveehouderij

In te trekken milieuvergunning

Het is de bedoeling van het volgende bedrijf de milieuvergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken. Het ontwerpbesluit ligt tot en met 31 maart 2005 ter inzage. Bedenkingen tegen dit ontwerpbesluit tot intrekking van de milieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 31 maart 2005.

Bedrijfsadres

Intrekking betreft

Kootwijkerbroek

Kerkweg 7

De volledige vergunning

Melding (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer)

Het volgende bedrijf heeft een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De melding ligt ter inzage vanaf 18 maart 2005.

Bedrijfsadres

Naam melder

Melding voor

Voorthuizen

Lankerenseweg 12

De heer H. Broekhuizen

Een melkrunveehouderij

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten

Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen

U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.

* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie? Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495 222.

Agenda:

Maandag 16 maart, 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders

Donderdag 17 maart, 19.00 uur: Extra Raadsvergadering

Donderdag 17 maart: 20.00 uur (gewijzigde tijd): Commissie Grondgebied