Gemeente Breda

Inspraak voorontwerp Bestemmingsplan Ruitersbos ook via internet

Vanaf 17 maart start de inspraak over het voorontwerp Bestemmingsplan Ruitersbos. De inspraak maakt nu ook gebruik van internet, naast de ter inzage legging in het Stadskantoor. Burgers kunnen via de gemeentelijke website het plan bekijken en ook formeel bezwaar maken.

In totaal zijn er nu vijf plannen via internet te raadplegen: Kom Teteringen, Kom Prinsenbeek, Ruitersbos, Krogten en Boeimeer.

De komende jaren worden bij de gemeente Breda steeds meer bestemmingsplannen en andere ruimtelijke plannen digitaal gemaakt. Door de voortschrijdende techniek is het mogelijk deze dan te ontsluiten met behulp van internet. Ook is nu in ruim tweederde van de huishoudens internet aanwezig. Velen maken hiervan al gebruik om informatie in te winnen, zaken te bekijken, hun vragen te stellen of formulieren in te vullen.

De bestemmingsplannen die nu op www.breda.nl te vinden zijn, zitten in verschillende fasen van de procedure. Kom Teteringen, Kom Prinsenbeek en Boeimeer zijn allen al onderworpen geweest aan inspraak. De procedure voor Kom Teteringen wordt vervolgd als de milieueffectrapportage voor de VINEX Teteringen gereed is. Naar verwachting zal dit plan na de zomervakantie als ontwerp-bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. De plannen Kom Prinsenbeek en Boeimeer worden binnenkort als ontwerp-bestemmingsplan ter inzage gelegd. De gemeenteraad heeft ook het bestemmingsplan Krogten vastgesteld. Het ligt nu ter goedkeuring voor aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Breda, 10 maart 2005