Ingezonden persbericht

Expositie KiKa-kunstwerken bekende Nederlanders

AMSTERDAM, 20050215 -- Meer dan 20 bekende Nederlanders, waaronder Erica Terpstra, Linda de Mol, Bas Muijs, Mart Smeets, Esther Vergeer en KiKa-ambassadrice Inge de Bruijn hebben samen met kankerpatiëntjes vazen en schalen beschilderd voor Stichting KiKa. KiKA staat voor "Kinderen Kankervrij': minder pijn en strijd, meer genezing en kwaliteit voor kinderen met kanker. De stichting zamelt geld in voor speciaal onderzoek, zodat kinderen versneld hun kanker kunnen overwinnen.


Tot 16 maart a.s. zijn de kunstwerken te zien bij Color Me Mine Amsterdam, die voor de materialen zorgde en het schilderen heeft begeleid. Op 17 maart a.s. zal in het party- en congrescentrum van Artis in Amsterdam een veilingavond met diner worden georganiseerd. Belangstellenden kunnen hiervoor een tafel kopen, waaraan 10 gasten kunnen plaatsnemen. Tijdens het diner worden de kunstwerken geveild. De opbrengst van de veiling komt uiteraard ten goede aan Stichting KiKa. Het is ook mogelijk een bod uit te brengen op een van de getoonde veilingstukken zonder ter plaatse aanwezig te zijn.

KiKa-ambassadrice Inge de Bruijn: "Als je één van deze unieke kunstwerken weet te bemachtigen heb je mazzel. Sommige kinderen hebben dat niet. Zij verdienen onze steun en de steun van KiKa: iedere dag!" Caroline van Maarseveen van Color Me Mine voegt er aan toe: "We vinden het fantastisch een bijdrage te kunnen leveren aan dit project. Uit ervaring weten we dat kinderen de mooiste dingen maken: tijdens het schilderen vergeten ze gelukkig ook even dat ziek zijn. De werkstukken zijn prachtig geworden en we hopen dat er op de veilingavond flink geboden wordt!"

Tot 17 maart zal Color Me Mine in Alkmaar, Amsterdam en Den Haag ook bij haar gasten in de studio's aandacht vragen voor Stichting KiKa, o.a. door de verkoop van KiKa-beren. Daarnaast kan iedereen voor een speciale prijs een bordje beschilderen: de helft van de opbrengst daarvan komt ten goede van Stichting KiKa.

Meer informatie is te vinden op www.kika.nl en www.colormemine.nl




Ingezonden persbericht