Fontys


Open dag bij Fontys Hogescholen Tilburg

De opleidingen van Fontys Hogescholen in Tilburg houden op donderdag 17 maart open dag. Geïnteresseerden kunnen van 15.00 uur tot 19.00 uur informatie krijgen van docenten en studenten. Naast de reeds bestaande opleidingen worden er voor komend studiejaar ook nieuwe studiemogelijkheden gepresenteerd: de Fontys Hogeschool Sociale Studies en de opleiding Management in de zorg.
donderdag 10 maart 2005 door
Fontys Hogescholen in Tilburg biedt verschillende opleidingen op het gebied van economie, communicatie, sport, kunsten, onderwijs, mens en maatschappij en gezondheidszorg. Deze opleidingen worden in verschillende varianten aangeboden. Studenten kunnen naast de voltijdopleiding kiezen om een opleiding in deeltijd, duaal of in service te volgen. Tijdens de open dag kunnen bezoekers zich laten informeren over de verschillende opleidingen en de uiteenlopende studievarianten. Aan de hand van praktijksituaties en theoretische achtergronden, verzorgen de opleidingen een complete voorlichting.

Nieuw: Sociale Studies
Fontys Hogeschool Sociale Studies is een nieuwe hogeschool van Fontys. Dit instituut biedt vanaf studiejaar 2005-2006 de hbo-bacheloropleiding Sociale Studies aan in Tilburg en Eindhoven. Sociale Studies leidt op om met mensen te werken. De student leert hoe hij individuen of groepen op weg kan helpen in de maatschappij en hoe hij hulp kan bieden bij problemen. De bekende opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) gaan op in de opleiding Sociale Studies. De nieuwe opleiding biedt meer mogelijkheden dan de drie afzonderlijke oude opleidingen. Zo zijn er voor de student meer mogelijkheden om te verbreden én te specialiseren.

Nieuw: Management in de zorg
Fontys wil in samenwerking met Avans Hogeschool in september 2005 de nieuwe opleiding Management in de zorg starten. De opleiding leidt op voor een managementfunctie bij een thuiszorgorganisatie, een verpleeg- of ziekenhuis, welzijnswerk of andere zorginstellingen. De opleiding zal naar alle waarschijnlijkheid in zijn geheel in Tilburg worden gegeven.

Studiekeuze
Iedereen die nog twijfelt welke studie hij wil gaan volgen, kan de Fontys Interesse Test doen. Aan de hand van antwoorden op gestelde vragen, geeft de computer een lijst van opleidingen die het beste bij de persoon passen. Op de open dag is ook informatie te krijgen over Career College. Dit oriëntatieprogramma van een half jaar geeft studenten de kans te ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn. Het lesprogramma is onder andere gericht op economie, management, mens en maatschappij en cultuur. Studenten van Career College worden intensief begeleid door medewerkers van het Fontys Loopbaancentrum.