Provincie Overijssel

Acht finalisten voor "beste studentenbedrijf" regio Oost

Art Face, Easy Lifestyle of Health Snack? Dit zijn geen willekeurige Engelse termen, maar enkele namen van de acht genomineerde studentenbedrijven die strijden om de titel "beste studentenbedrijf regio Oost". Komende donderdag 17 maart buigt economisch gedeputeerde mw. Abbenhues zich als voorzitster van de vakjury over de vraag welk van de MBO- en HBO-genomineerde bedrijven de titel in de wacht sleept.

Dit gebeurt donderdagmiddag tijdens de regionale voorronde in het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 in Zwolle. De jury bestaat verder uit dhr. Otten van ABN AMRO, dhr. Mos van de Kamer van Koophandel regio Zwolle en dhr. Meuleman van de Gibo Groep.

Het project studentenbedrijven biedt studenten in het HBO en MBO de gelegenheid een schooljaar lang een eigen bedrijf op te zetten. Dit schooljaar richtten meer dan 4000 jongeren zo'n 400 studentenbedrijven op. Aan het begin van het jaar kiezen de jongeren hun eigen managementteam, ontwikkelen hun eigen product en vergaren kapitaal door het uitgeven van aandelen.

Aan het einde van het schooljaar brengen de jonge ondernemers verslag uit aan hun aandeelhouders, wordt het studentenbedrijf geliquideerd en het eventuele dividend uitgekeerd. De winnaars van de regionale voorronde, 1 HBO en 1 MBO studentenbedrijf, nemen in juni deel aan de landelijke finale in Amsterdam.

De genomineerden zijn:

studentenbedrijven MBO :

Art Face c.c. van de opleiding Industrieel Design Arnhem

Sec Gripp van het AOC-Oost in Enschede

Easy Lifestyle van de opleiding Internat. handel en groothandel ROC Rivor

Centowr c.c. van het AOC-Oost in Enschede

studentenbedrijven HBO :

I-Clip van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen

Health Snack van de opleiding HAN Nijmegen

Divided Solutions van de opleiding Technische bedrijfskunde HAN

Pavabo van de Hogeschool Saxion in Enschede

Nadere informatie over deze studentenbedrijven en contactpersonen kunt u opvragen bij Marieke Renkens, KVK Centraal Gelderland , tel. 026-3538774.

Geïnteresseerde pers: bert.sanders@nl.abnamro.com , tel. 055-3695864 / 06-10201217.
© 2005 Provincie Overijssel