Gemeente IJsselstein


Werkzaamheden Baronieweg
maandag, 14 maart 2005 - 14:27 CET

Vanaf donderdag 17 maart vinden werkzaamheden plaats voor de afwerking van de Baronieweg, het gedeelte tussen Drostplein en Willem van Oranjeplein.

Baronieweg afgesloten tijdens werkuren
Alle werkzaamheden vinden plaats tijdens werkuren; 06.00 tot 17.00 uur (maandag t/m vrijdag). Tijdens deze werkuren is de Baronieweg afgesloten voor verkeer, m.u.v. busverkeer en nood- en hulpdiensten. Na werktijd en in het weekend is de weg weer toegankelijk voor alle verkeer. De omleidingen worden aangegeven via bebording.

Duiker tramovergang/Tuinensingel: medio-eind maart De werkzaamheden starten met de aanleg van een duiker ter hoogte van de tramovergang en Tuinensingel. Dat betekent dat de Podiumweg vanaf de oostzijde (vanuit de richting Willem van Oranjeplein) tijdens de werkuren niet bereikbaar is voor verkeer. De Tuinensingel blijft bereikbaar vanaf de oostzijde van de Baronieweg. De aanleg van de duiker zal naar verwachting twee weken duren.

Duiker Basiliekpad: eind maart-medio april
Daarna (ongeveer eind maart) wordt de duiker onder de Baronieweg ter hoogte van het Basiliekpad vervangen door een nieuwe. Deze werkzaamheden duren naar verwachting twee weken.

Afwerken Drostplein/Podium: medio april-medio/eind mei De volgende stap (half april) is het afwerken van het gedeelte van de Baronieweg tussen Drostplein en het Podium. Daarbij gaat het om aanbrengen van banden en opnieuw asfalteren van de weg. Tijdens de werkzaamheden is het Podium alleen bereikbaar vanaf de ingang van de Podiumweg bij de tramwegovergang bij de Tuinensingel. Ook de doorgang naar de Boedapestlaan is dan afgesloten. Bewoners van de Benschopperpoort kunnen de wijk in deze periode via de Mengelbergstraat verlaten. Deze werkzaamheden zullen vier tot zes weken in beslag nemen.

Aanpassen Willem van Oranjeplein/Podium: eind mei-eind juni/medio juli Als laatste (eind mei) wordt het gedeelte van de Baronieweg tussen Podium en het Willem van Oranjeplein aangepast. Tijdens deze werkzaamheden is het Podium alleen bereikbaar via de ingang van de Podiumweg aan de zijde van het Basiliekpad. De Tuinensingel is vanaf de Baronieweg niet bereikbaar. Ook deze werkzaamheden zullen naar verwachting vier tot zes weken duren.

Alles bij elkaar nemen de werkzaamheden aan de Baronieweg ongeveer tot aan de bouwvakantie in beslag.