Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 15 maart 2005

Plaatsing laatste reflecterend huisnummerbord in gemeente De Wolden

Uitnodiging voor de pers

Op donderdag 17 maart om 13.30 uur wordt bij het adres Oshaarseweg 11 te Echten het laatste reflecterend huisnummerbord geplaatst in de gemeente De Wolden. Alle woningen in het buitengebied van de gemeente zijn dan voorzien van reflecterende huisnummerborden. Aan de plaatsing wordt bijzondere aandacht besteed. Samen met een vertegenwoordiger van 'Vrouwen van Nu' uit Kerkenveld zal wethouder Liesbeth Koster de plaatsing van het laatste bord uitvoeren.

In 2001 heeft de vereniging 'Vrouwen van Nu' uit Kerkenveld per brief de gemeenteraad van De Wolden gewezen op het belang van de vindbaarheid van woningen in het buitengebied voor de veiligheid van de inwoners. Veel woningen in het buitengebied zijn afgelegen gesitueerd en daardoor moeilijk te vinden. In situaties waarin haast geboden is, kan het zoeken naar het juiste huisnummer immers veel tijd vergen.

Begin 2003 heeft de gemeenteraad daarom besloten alle 2800 woningen in het buitengebied van de gemeente De Wolden te voorzien van een reflecterend huisnummerbord. Met het realiseren van het project is in totaal een investering van E 74.000,-- gemoeid. Eind 2003 is gestart met het aanbrengen van de huisnummerbordpalen in het zuidelijk deel van de gemeente. Afgelopen winter werd het noordelijk deel van de gemeente aangepakt. Het plaatsen van de borden is uitgevoerd door het Werkvoorzieningschap Reestmond.

Inmiddels is het project (op het aanbrengen van het laatste bord na) volledig afgerond. Voor het schoonmaken van de borden wordt een beroep gedaan op zelfwerkzaamheid van de inwoners. Het onderhoud dat voor de gemeente resteert blijft beperkt tot de kosten van het vervangen van de borden.

U wordt van harte uitgenodigd om bij de plaatsing van het laatste reflecterende huisnummerbord aanwezig te zijn. Dit vindt plaats bij de Oshaarseweg 11 te Echten (verbinding tussen Echten en Koekange). Na afloop wordt u een kop koffie met gebak aangeboden bij recreatiecentrum Westerbergen.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --